Budincă de PÂINE cu brânză de vaci – rețetă de demult

Budinca de pâine este o rețetă veche, foarte populară în multe zone ale lumii. Se prepară foarte ușor. Puteți folosi o pâine uscată sau învechită, dar încă bună.

Budincă de Pâine cu Brânză Dulce Rețetă

Budincă de Pâine cu Brânză Dulce Rețetă

Budincă de pâine – rețetă

Ingrediente

• 1 pâine feliată
• 400-500 g de brânză de vaci
• 500 ml de lapte
• 8 ouă
• 30 g de unt
• 200 g de zahăr
• 2 plicuri de zahăr vanilat
• 1 vârf de cuțit de sare
• o mână de fructe: stafide, merișoare, afine uscate, căpșuni, zmeură etc.

Preparare

Aprindeți cuptorul și lăsați-l să se încingă la 180 de grade C.

Preparați mai întâi crema: amestecați brânza cu 2 ouă, stafidele (dacă folosiți), zahărul și zahărul vanilat.

Pregătiți apoi tava în care veți coace budinca, ungând-o cu puțin unt sau margarină. Folosiți o tavă sau o formă adâncă, nu foarte mare, preferabil pătrată sau dreptunghiulară.

Tăiați feliile de pâine în jumătate. Într-un bol înalt, bateți celelalte 6 ouă rămase cu laptele și puțină sare, folosind un tel. Înmuiați fiecare jumătate de felie de pâine în această compoziție lichidă, și fără să le stoarceți, așezați-le pe fundul și pe pereții tăvii.

Peste primul strat de pâine întindeți jumătate din crema de brânză. Așezați apoi un alt strat de felii de pâine înmuiate în lapte și ou, stoarse puțin de această dată. Întindeți un nou strat de cremă de brânză, și acoperiți la final cu un ultim strat de pâine înmuiată.

Budincă de Pâine cu Brânză Dulce Rețetă

Budincă de Pâine cu Brânză Dulce Rețetă

Introduceți tava în cuptorul înfierbântat și lăsați budinca să se coacă circa 50 de minute, sau până vedeți că se rumenește.

Când e gata, scoateți tava din cuptor și răsturnați budinca pe un platou. Nu ridicați tava până când nu se răcește puțin, pentru a nu strica forma budincii.

Pudrați budinca pe deasupra cu zahăr pudră vanilat. Tăiați budinca felii, ca pe tort. O puteți servi cu lapte, cafea, ceai, sau cu gem.

Pentru această budincă puteți folosi și un strat de mere, pentru a obține un desert mai răcoros și mai savuros. Folosiți orice fel de arome vă plac.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.