Sticksuri de legume crude – gustări sănătoase pentru cura de slăbire
Fie că ții cură de slăbire, fie că vrei să renunți la dulciuri și roințăielile din magazin, aceste sticksuri de legume crude sunt o idee excelentă pentru orice dietă sănătoasă.
Fructele și legumele sunt principalele surse de vitamine, minerale și fibre din alimentația noastră.
Cu toate acestea, le consumăm foarte rar. De multe ori preferăm dulciurile în locul fructelor și produsele gătite în locul legumelor crude.
Cuprins
Cum să facem legumele mai atractive
Fructele și legumele pot deveni mai atractive dacă le tăiem într-un mod inedit.
Unii au descoperit că legumele tăiate bastonașe sunt mai ușor de consumat.
Sunt mai practice și totodată mai crocante.
Dacă vreți să înlocuiți snacks-urile din comerț și gustările nesănătoase cu legume, încercați această variantă.
Încetați să mai cumpărați biscuiți, grisine, covrigei și alte ronțăieli bogate în carbohidrați din magazine.
Dacă nu aveți astfel de produse în casă, nu veți mai fi tentați să le mâncați.
Citește și – Legumele ne pot prelungi durata de viață (studii)
Tăiați legumele bastonașe
Pregătiți-vă în schimb câteva legume pe care să le aveți la îndemână.
Curățați un morcov, un dovlecel și un castravete de coajă.
Spălați-i și tăiați pe lungime în bastonașe.
Puneți-le într-un pahar și așezați paharul pe birou sau undeva la vedere pentru a vă servi când vă vine pofta de a roințăi ceva.
Dacă vreți să le păstrați mai mult timp, introduceți-le într-un borcan de sticlă.
Umpleți borcanul cu apă și puneți capacul. Puneți borcanul în frigider. Legumele rezistă în acest mod chiar și 2 săptămâni. Doar că trebuie să le schimbați apa la 2-3 zile.
Când o înlocuiți cu alta proaspătă, nu o aruncați pe cea veche. O puteți bea deoarece conține multe vitamine și minerale.
Sticksuri-le de legume pot fi roințăite ca atare, sau pot fi servite și la masă cu diverse preparate.
Le puteți întinge în diverse sosuri, în iaurt sau paste tartinabile, precum hummus sau pateuri făcute în casă.
În acest fel nu veți mai avea nevoie nici măcar de pâine.
Citește și – Cum să mănânci mai multe legume într-o zi și să slăbești – 8 idei creative și o mulțime de rețete
Pe lângă morcov, dovlecel și castravete puteți folosi și tije de apio, zucchini, rădăcină de țelină, pătrunjel, păstârnac sau sfeclă roșie, ardei kapia sau ardei gras, tulpini de broccoli, gulii, cotoare de varză, fasole verde tânără, sparanghel.
În mod neașteptat, legumele tăiate fâșii sunt deosebit de savuroase. Au o textură crocantă și o prospețime deosebită.
Și fructele pot deveni mai atractive dacă le tăiați felii sau bucăți și le puneți într-o caserolă, la frigider.
Când vreți să mâncați ceva dulce, scoateți caserola și delectați-vă în voie! Folosiți mere, pere, căpșuni, banane, kiwi, avocado, ananas.
La fel de bine se pot consuma și fructe uscate, dar în cantități mai mici.
Amestecați într-un bol miez de nucă, alune sau arahide crude, migdale, stafide, coacăze negre etc.
Astfel veți avea mereu la îndemână gustări sănătoase și naturale, cu puține calorii.
Citește și – Află câte legume trebuie să mănânci pe zi potrivit vârstei tale