Rețetă de slăbit – legume înăbușite la tigaie
Se poate slăbi ușor și sănătos în post dacă vă umpleți farfuria cu legume. Sau puteți ține o dietă vegetariană pentru o perioadă.
Acest lucru va ajuta corpul să elimine nu doar grăsimea de depozit, ci și toxinele acumulate în urma consumului de produse animale.
Cuprins
Slăbește cu legume!
Legumele au un conținut redus de grăsimi și calorii. Au în schimb multe fibre, vitamine și antioxidanți.
Pot fi consumate în diverse moduri: crude, fierte, înăbușite, călite, coapte în cuptor sau pe grill. Le puteți prepara sub formă de salate, ciorbe, supe, tocănițe, ghiveci.
Dacă țineți regim, evitați uleiul. Doar acest mic gest vă poate ajuta să slăbiți mai rapid.
Legumele înăbușite sunt foarte gustoase și totodată sățioase. Au puține calorii și vă pot ajuta în efortul de a da jos câteva kilograme. Le puteți servi ca o masă în toată regula, sau ca garnitură. Cu cât mai diversă este paleta de legume, cu atât mai mulți nutrienți veți asimila.
Legume înăbușite – rețetă
Ingrediente
- 2 cartofi
- 2 dovlecei tineri
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- ¼ rădăcină de țelină
- ¼ sfeclă roșie
- ¼ conopidă
- 2-3 căței de usturoi
- 100 g de mazăre
- 1 lingură de oregano uscat
- sare, piper și alte mirodenii, după gust
Mod de preparare
Curățați legumele de coajă, acolo unde este cazul. Spălați-le și tăiați-le după preferință. Cartofii se pot tăia sferturi, morcovul rondele, ardeiul cubulețe, dovleceii fâșii, conopida buchețele mici, ceapa și usturoiul mărunt.
Puneți ceapa într-o tigaie adâncă, non-aderentă. Așezați Adăugați puțină apă și sare puneți capacul. Căliți ceapa înăbușit la foc mic, până se înmoaie. Adăugați ardeiul, apoi bucățile de morcov, țelină, sfeclă și cartofi împreună cu ½ ceașcă de apă fierbinte.
Puneți capacul și fierbeți legumele până se fierb pe jumătate. Poate fi nevoie să completați cu apă fierbinte pe măsură ce aceasta scade.
Adăugați apoi dovleceii și conopida. Amestecați cu grijă pentru a nu zdrobi celelalte legume. Dacă mazărea este din conservă (gata fiartă), se pune tot acum, la final. Dacă folosiți mazăre uscată, se adaugă odată cu rădăcinoasele.
După ce legumele s-au pătruns bine și lichidul a scăzut, adăugați usturoiul, oregano, piperul și alte mirodenii, după preferință. Puteți folosi și bulion sau suc/pastă de roșii dacă vreți.
Amestecați ușor. Lăsați legumele încă 1-2 minute pe foc.
O rețetă simplă prin care puteți obține o masă plină de savoare, hrănitoare și sănătoasă. Stomacul o va digera ușor. De aceea o puteți servi la prânz sau la cină.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de slăbit:
Clătite din ovăz și legume pentru slăbit – rețetă de post
Rețete pentru slăbit cu legume și verdețuri care topesc grăsimea
Budincă de legume cu ovăz pentru slăbit (fără făină sau ouă)
Note și sugestii
Puteți omite oricare dintre legumele folosite la această rețetă, înlocuindu-le cu cele care vă plac.
De asemenea, puteți renunța la mazăre dacă nu este pe gustul vostru. Folosiți în schimb boabe de fasole sau năut. Sau puteți opta pentru fasole verde (păstăi).
Acestea sunt surse de proteine importante în perioada posturilor sau în dietele vegetariene în general.
Citește și – Toți putem slăbi cu proteine și multe legume – dr. Mihaela Bilic
O variantă mai simplă pentru această rețetă este să folosiți o pungă de legume congelate (mexicane sau nu) și să le căliți după metoda de mai sus.
O altă propunere este să coaceți legumele pe gril sau în cuptor, pe o tavă așternută cu hârtie de copt.
Sursă articol: Doxologia: Legume înăbușite: https://doxologia.ro/legume-inabusite