Sos de mere fără fierbere, fără zahăr – cea mai simplă rețetă, la blender
Acest sos de mere va fi, cu siguranță, unul din cele mai simple preparate pe care le-ați făcut vreodată.
Este fin, dulce-acrișor și are o aromă naturală cuceritoare. Pentru a-l face în casă aveți nevoie doar de un blender puternic.

Imagine cu rol ilustrativ: Sos de mere fara fierbere sau zahar
Nu se fierbe, nu se adaugă zahăr. Ca și metodă opțională de conservare, autoarea rețetei recomandă congelarea.
Cumpara piure de mere fără zahăr
Sos de mere fără fierbere – rețetă
Ingrediente
• 4 mere
• mirodenii după gust: scorțișoară, nucșoară, anason, cuișoare
Mod de preparare
Spălați bine merele. Pentru a reduce pesticidele de pe coajă, lăsțai-le la înmuiat în apă cu bicarbonat de sodiu. După 10 minute se clătesc.
Se taie în jumate, se scot cotoarele cu semințe și se pun în vasul blenderului. Este important să folosiți un blender de viteză mare pentru a obține un sos foarte fin.
Adăugați mirodenii, dacă vreți. Nu se pune apă în blender, de aceea va trebui să vă ajutați de împingătorul cu care este dotat blenderul. Împingeți merele pe măsură ce cele de dedesubt sunt mărunțite, ca să ajungă mai ușor la lame.
Mixați merele până rezultă o pastă fină. Turnați sosul de mere rezultat în borcane de sticlă. Înfiletați capacele și dați-le în frigider.
Note și sugestii
Cele mai potrivite tipuri de mere pentru această rețetă sunt merele mai făinoase, iar nu cele zemoase. Merele bogate în amidon vor da un sos mai cremos.
Optați pentru soiuri de mere dulci și asigurați-vă că acestea sunt suficient de coapte încât să asigure dulceața naturală sosului.
Sosul de mere preparat cu tot cu coajă iese maroniu la culoare. Dacă vreți să aibă o nuanță mai deschisă, decojiți merele înainte de a le mixa în blender.
Idei de servire
Sosul de mere poate fi consumat direct pe pâine, pe biscuiți sau pe felii de măr. Îl puteți amesteca în iaurt, sau folosi ca sos pentru clătite, terci de cereale, vafe, gofre, înghețată etc.
Poate înlocui gemul în clătite sau alte prăjituri. Este bun și în rețete de aluaturi sau creme.
Cum se păstrează sosul de mere
Sosul de mere fără fierbere rezistă la rece 7-10 zile. Dacă doriți să îl conservați pentru iarnă, va trebui să îl păstrați în congelator. Se pune în punguțe mici sau în tăvița cu cuburi pentru gheață.
Se scoate la nevoie cantitatea necesară și se lasă la dezghețat. Poate fi ținut în congelator 3 luni.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Sursă rețetă: Nutrition Refined, Homemade applesauce no cook: https://nutritionrefined.com/homemade-applesauce-no-cook/