Crackers de susan care sunt gata în câteva minute – doar 3 ingrediente!

Acești crackers de susan se prepară în câteva minute. În ciuda ingredientelor minime și a simplității rețetei, sunt foarte reușiți.

Au o textură crocantă și un gust bogat. Sunt o sursă bună de fibre și minerale, în special calciu.

Crackers din susan

Imagine sugestiva: Crackers din susan

Conțin grăsimi și proteine. De aceea sunt foarte sățioși și pot înlocui pâinea la masă.

Crackers de susan – rețetă

Ingrediente (pentru cca. 30 crackers)

• 4 lingurițe de tahini (vi-l recomand pe acesta)
• 100 g de semințe de susan (alb sau negru)
• 4-6 linguri de făină integrală de grâu (opțiuni pentru varianta fără gluten mai jos)
• apă
• condimente: sare, piper, turmeric, boia de ardei, etc.

Mod de preparare

Puneți tahini într-un bol. Adăugați semințele de susan, făina și puțină apă, cât să obțineți o masă consistentă și lipicioasă.

Întindeți-o cu mâinile într-o foaie subțire, în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Dacă este nevoie, umeziți puțin palmele cu apă.

Tăiați foaia de aluat în pătrate și înțepați fiecare fursec cu furculița pe mijloc.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 5 minute. Stați cu ochii pe ei, deoarece riscați să se ardă, mai ales cei de pe margini.

Trebuie doar să se usuce și să se rumenească puțin. După ce se răcesc devin și mai crocanți. Îi puteți servi ca gustare, sau la masă, în loc de pâine.

Sunt ideali pentru paste tartinabile, pateuri, supe, salate.

Note și sugestii

Pentru această rețetă puteți folosi semințe de susan alb sau negru, sau o combinație.

Dacă nu vă plac aceste semințe sau nu le aveți în casă, puteți să le înlocuiți cu semințe de floarea-soarelui, dovleac sau de cânepă sau un mix de semințe.

Tahini (pasta de susan) poate fi înlocuit cu unt de migdale, unt de arahide sau unt din semințe de dovleac.

Făina de grâu poate fi înlocuită cu făină de năut sau făină de ovăz (fulgi de ovăz fără gluten, măcinați fin). Aceste opțiuni sunt recomandate persoanelor care au intoleranță la gluten.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de crackers ,pe care vă recomand să le încercați:

Crackers (biscuiți uscați) din mălai și semințe – mai buni decât cei din magazin!
Crackers fără gluten – cu nuci și rozmarin
Crackers din dovleac și semințe – de post, fără gluten
Crackers cu semințe (biscuiți crocanți), fără făină – înlocuitor pentru pâine
Crackers din făină de speltă și semințe

Sursă rețetă: Lic.veggie, Crackers de sesamo: https://www.instagram.com/p/CkPBHqUgSbb/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.