Prăjitura Cremșnit sau Cremes are întotdeauna succes în rândul invitaților la masă. Acest desert este absolut cuceritor, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. În acest articol vă arăt o variantă vegană a acestei delicatese, pe care o […]

Prăjitura Cremșnit sau Cremes are întotdeauna succes în rândul invitaților la masă. Acest desert este absolut cuceritor, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. În acest articol vă arăt o variantă vegană a acestei delicatese, pe care o […]
Una din cele mai simple idei de desert este rețeta de biluțe din diverse fructe și nuci. Acestea se prepară foarte repede, la rece, din ingrediente minine. Puteți folosi ce aveți prin casă, rețeta nefiind una fixă. Eu am optat […]
Orice gospodină care își face mâncarea în casă are cu siguranță în frigider legume, în special rădăcinoase pentru ciorbe. Morcovul, țelina, rădăcinile de pătrunjel și păstârnac sunt folosite în numeroase preparate. Beneficiem mai mult de proprietățile lor dacă le mâncăm […]
Pentru această rețetă ai nevoie de un pachet de foi de plăcintă și câteva mere. Vei obține niște rulouri cu mere absolut delicioase! Vor fi pe placul celor mari, dar și a celor mici. Se prepară atât de ușor, încât […]
O creatoare de rețete a distribuit pe Instagram o rețetă inedită și foarte valoroasă pentru sănătate. Este un amestec de semințe și nuci, care furnizează o varietate de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Îl consideră un adevărat supliment nutritiv, care […]
Borșul de urzici este o mâncare sănătoasă pentru Postul Paștelui. Acesta coincide întotdeauna cu începutul primăverii, când natura începe să prindă viață și să rodească numeroase plante și verdețuri binefăcătoare trupului nostru. Urzicile, leurda, spanacul, ștevia – sunt adevărate uzine […]
O rețetă de post foarte simplă este hrișca înmuiată cu stafide. Este o alternativă mult mai sănătoasă la ovăzul înmuiat. Poate fi servită ca desert sau chiar ca mic-dejun, dacă o combinație cu nuci – pentru aportul de proteine și […]
Mâncarea de spanac se bucură de multă popularitate în bucătăria românească. Se prepară cu precădere primăvara, în perioada Postului Paștelui. Biologul și cercetătorul Gheorghe Mencinicopschi a inclus mâncarea de spanac în „Cartea de Bucate Sănătoase – Reînvață să Gătești”. O […]
Dacă vă doriți un dulce rapid și delicios, vă recomand să încercați aceste batoane cu nuci și semințe. Se prepară în mai puțin de o oră și sunt absolut cuceritoare! Aveți nevoie doar de nuci, semințe și un îndulcitor lichid, […]
Părintele Dumitru din Râmnicu Vâlcea a dezvăluit pentru TRINITAS TV o rețetă inedită pentru menținerea sănătății organismului în Postul Mare. Este vorba despre o pastă de semințe cu miere și turmeric, care se comportă ca o „gelatină” naturală pentru oase, […]
Dacă nu știi ce să mai mănânci de post, te sfătuiesc să încerci o rețetă simplă, care aduce sănătății numeroase beneficii. Aceste legume la grătar cu nuci sunt recomandate de prof. Gheorghe Mencinicopschi în una din cărțile sale. Autorul le […]
Mâncărica de verdeață este un adevărat leac pentru organism la ieșirea din iarnă. Se poate face din diferite plante verzi care apar primăvara, precum spanac, ștevie, urzici. Autorul rețetei – Maurice Messegue, consideră verdețurile medicamente ale naturii, compensate în proporție […]
Această pâine cu stafide se prepară în mănăstirile din Grecia. Este o pâine dulce, fragedă, de post. Am găsit-o într-o carte cu rețete specifice mediului monahal din Grecia. Rețeta este foarte simplă și poate fi realizată acasă cu diferite ocazii. […]
Dacă vă place orezul fiert cu legume, cu siguranță veți fi încântați și de această rețetă de roșii umplute cu orez și pătrunjel. O puteți folosi ca aperitiv la o masă specială, sau ca un fel principal în perioada posturilor. […]
Mâncarea de urzici cu orez este un preparat tradițional potrivit pentru diferite persoane și diete. Regretatul nutriționist Gheorghe Mencinicopschi a inclus-o în cartea sa de bucate sănătoase, poziționând-o în categoria mâncărurilor care pot fi consumate fără restricții. Chiar și cei […]