Nici nu zici că e de post – ai deja ingredientele în frigider să faci chiar azi această salată savuroasă care îți va ajuta sănătatea

Orice gospodină care își face mâncarea în casă are cu siguranță în frigider legume, în special rădăcinoase pentru ciorbe. Morcovul, țelina, rădăcinile de pătrunjel și păstârnac sunt folosite în numeroase preparate.

Beneficiem mai mult de proprietățile lor dacă le mâncăm crude, sub formă de salate.

Salata de telina cu morcov si maioneza post

Salata de telina cu morcov si maioneza post

Rădăcinoasele crude conțin o mulțime de fibre care ajută la curățarea tractului gastrointestinal, scăderea colesterolului și prevenirea cancerelor. În plus, abundă în minerale și vitamine pe care nu le găsim în alimentele procesate – termic sau industrial.

Vă prezint o idee excelentă de salată din rădăcini rase, legate cu o maioneză vegană super-gustoasă. Puteți opta pentru diferite combinații de legume, în funcție de gust sau de ce aveți prin frigider.

Ca și maioneză, puteți folosi maioneza din apa de năut (rețeta o găsiți aici), o maioneză de soia sau una cumpărată. La fel de potrivit ar fi iaurtul de cocos sau de soia neîndulcit.

Salată de rădăcinoase rase cu maioneză de post – rețetă  

Ingrediente

• 1 rădăcină de țelină mare
• 1 morcov mare
• 5-7 linguri de maioneză vegană
• 1 lingură de muștar dulce
• 1 lingură de suc de lămâie
• 1 linguriță de sare

Mod de preparare

Spălați legumele și decojiți-le. Dați-le apoi pe răzătoarea cu găuri mici, pentru ca salata să fie mai ușor de „mestecat”. Cu cât sunt mai bine mărunțite cruditățile, cu atât stomacul le va digera mai ușor.

Legumele rase se pun într-un bol. Se adaugă sarea și se amestecă bine cu mâna curată, ca să se pătrundă bine. Se lasă să stea circa 20-30 de minute, pentru ca legumele să își elibereze sucurile.

Scurgeți zeama din bol și adăugați maioneza și muștarul. Acestea se pot pune în funcție de consistența pe care doriți să o dați salatei.

Cumpără muștar Dijon ecologic

Mustar Dijon

Mustar Dijon

Se amestecă bine și se pune într-un bol cu capac la frigider. Se poate servi imediat, dar este mai bună după ce stă câteva ore sau peste noapte la frigider. Legumele se vor înmuia mai bine și salata va fi mai ușor de consumat și mai savuroasă!

Încercați-o și nu veți regreta. Puteți roti legumele folosite la această salată, sau le puteți înlocui pe cele din rețetă, care nu vă plac.

De exemplu, puteți folosi rădăcină de pătrunjel sau păstârnac în locul rădăcinii de țelină. Iar dacă nu vă place morcovul, îl puteți exclude complet.

Dovleacul crud ras este de asemenea un ingredient potrivit pentru această rețetă, cu o culoare și un gust inedit.

CITEȘTE ȘI

Salata de țelină ar trebui consumată tot anul deoarece ridică imunitatea

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.