Roșii umplute cu orez și pătrunjel – rețetă de post savuroasă
Dacă vă place orezul fiert cu legume, cu siguranță veți fi încântați și de această rețetă de roșii umplute cu orez și pătrunjel.
O puteți folosi ca aperitiv la o masă specială, sau ca un fel principal în perioada posturilor. Este o idee binevenită și în dieta veganilor sau vegetarienilor.

Imagine sugestiva: Roșii umplute cu orez și pătrunjel – rețetă de post savuroasă
Roșiile umplute cu orez pot fi considerate o alternativă mai simplă la tradiționalele sarmale. Se prepară mult mai ușor și sunt chiar mai savuroase.
Roșii umplute cu orez și pătrunjel – rețetă
Ingrediente
• 8 roșii medii
• 2 linguri de orez
• 100 ml de ulei
• 2-3 linguri de bulion
• 2 linguri de pătrunjel verde
• sare și piper, după gust
Mod de preparare
Spălați bine roșiile. Dacă le-ați cumpărat din magazin, vă sfătuiesc să le lăsați la înmuiat minim 5 minute în apă cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul ajută la înlăturarea pesticidelor de pe suprafața legumelor.
Tăiați partea de deasupra la roșii, ca un capac. Cu o linguriță, scobiți interiorul. Pulpa de roșii și semințele extrase nu se aruncă. Se trec prin sită și se amestecă ulterior cu uleiul și puțină sare. Roșiile trebuie să fie goale în centru pentru a le putea umple.
Fierbeți orezul și la final adăugați bulionul, pătrunjelul tocat mărunt, sarea și piperul. Umpleți roșiile cu orezul răcorit.
Puneți capacele la roșii și așezați-le într-o tavă care va merge la cuptor. Tava trebuie să aibă pereții înalți, astfel încât să susțină roșiile. Turnați peste roșii amestecul de pulpă de roșii și ulei (pregătit anterior).
Dați tava în cuptor și lăsați roșiile circa 20 de minute, sau până când se înmoaie. În momentul servirii se presară puțin pătrunjel tocat mărunt.
Aceste roșii umplute cu orez pot fi consumate ca aperitiv sau ca fel principal. Sunt potrivite pentru orice masă a zilei, mai ales pentru prânz sau cină. Combinația dintre legume și orez este întotdeauna reușită.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Roșii umplute cu semințe – rețetă de post
ROȘII umplute cu pastă de migdale
ROȘII umplute cu pastă de conopidă și dovleac
Ciuperci umplute cu semințe și legume – rețetă + beneficii
Sursă rețetă: Maurice Messegue, Roșii aperitiv, Verdețuri – medicamente compensate 99%, Editura Venus, București, p. 42