Rulouri cu mere din foi de plăcintă – desert ieftin și rapid de post, în varianta fără zahăr
Pentru această rețetă ai nevoie de un pachet de foi de plăcintă și câteva mere. Vei obține niște rulouri cu mere absolut delicioase!
Vor fi pe placul celor mari, dar și a celor mici. Se prepară atât de ușor, încât probabil că vei nota rețeta la favorite.

Rulouri cu mere din foi de plăcintă – desert ieftin și rapid de post, în varianta fără zahăr
În loc de mere se pot folosi alte fructe rase și călite, precum pere, gutui sau dovleac, sau chiar un gem mai grosuț, care nu curge.
Rulouri cu mere și scorțișoară – rețetă
Ingrediente
• 1 pachet de foi de plăcintă
• 8-10 mere
• 4-5 linguri de zahăr sau eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 1 linguriță de scorțișoară (v-o recomand pe aceasta autentică)
• 50-100 ml de ulei pentru uns foile
Ingrediente opționale
• 2-3 linguri de fulgi de cocos
• 1 linguriță de esență de rom sau vanilie
• 1 linguriță de coajă rasă de lămâie sau portocală (v-o recomand pe aceasta fără pesticide)
Mod de preparare
Foile de plăcintă se lasă la temperatura camerei pentru a fi ușor de manevrat când faceți rulourile.
Curățați merele de coajă și dați-le prin răzătoarea cu găuri mari. Puneți-le într-o crăticioară. Adăugați zahărul sau îndulcitorul și scorțișoara. Amestecați bine și puneți vasul pe aragaz la foc mare.
Amestecați des, să nu se prindă. Merele se lasă la călit până se înmoaie. Spre final se adaugă esența, coaja de citrice și fulgii de cocos, dacă alegeți să folosiți aceste ingrediente adiționale. Umplutura de mere se lasă la răcorit.

Rulouri mere foi placinta
Se ia câte o foaie de plăcintă și se pune pe masa de lucru, pe înălțime. Se unge cu o pensulă înmuiată în ulei.
Tăiați foaia în trei fâșii, pe înălțime. Luați câte o lingură de umplutură de mere și puneți-o la baza fâșiei. Îndoiți capetele laterale și rulați fâșia pentru a obține un rulou.
Cumpără coajă de portocale și lămâie fără pesticide
Procedați așa cu toate foile, până terminați umplutura. Rulourile realizate se pun în tava întinsă a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Se ung deasupra cu pensula înmuiată în ulei.
Dați tava în cuptor la 180 de grade Celsius și lăsați rulourile circa 30 de minute, sau până se rumenesc puțin.

Rulouri cu mere reteta
Dacă vreți să rămână crocante, lăsați-le expuse. Dacă vreți să se înmoaie, acoperiți-le cu un prosop imediat după ce le scoateți din cuptor.

Rulouri foi placinta si mere
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Trigoane cu spanac si tofu – rețetă rapida si simpla de post
Galaktoboureko – plăcintă grecească însiropată, cu cremă de griș (fără zahăr)
Plăcintă de post cu mere și nucă – rețetă tradițională
Plăcintă de post rulate cu mere, cu aluat făcut în casă (+ variantă fără zahăr)