Legume la gratar cu nuci – preparat de post de sine statator

Dacă nu știi ce să mai mănânci de post, te sfătuiesc să încerci o rețetă simplă, care aduce sănătății numeroase beneficii.

Aceste legume la grătar cu nuci sunt recomandate de prof. Gheorghe Mencinicopschi în una din cărțile sale. Autorul le prezintă ca un preparat de sine stătător sau o garnitură acceptată în multe diete.

Legume la gratar cu nuci

Legume la gratar cu nuci

Legume la gratar cu nuci – rețetă de post

 Ingrediente

• 2 dovlecei
• 2 roșii
• 1 vânătă
• 10 ciuperci
• ceapa roșie
• 1 legătură de pătrunjel
• 1 lămâie
• 3 linguri de ulei
• sare și piper

Mod de preparare

Spălați legumele și curățați-le, după caz. Ciupercile și ceapa se taie în două sau în bucăți mai mici dacă sunt foarte mari.

Vânăta și dovleceii se taie rondele mai groase și se presară cu sare. Se lasă să stea câteva minute să-și lase zeama amăruie. Spălați-le apoi cu apă curată.

Cumpără cartea

Ce mancam

Ce mancam

Pătrunjelul se toacă mărunt și se pune într-un bol. Se adaugă uleiul, sucul proaspăt stors de la lămâie, sarea și piperul. Amestecați bine. Se pot pune și alte condimente în acest sos.

Puneți toate legumele într-un bol încăpător. Turnați sosul peste ele și masați-le să se acopere bine.

Se pun pe grătar sau pe grillul încins și se coc pe ambele părți până se rumenesc.

Se scot apoi pe un platou. Dacă le serviți cu nuci tocate deasupra, veți obține un preparat de post de sine stătător. Puteți folosi și alte oleaginoase, precum migdale, arahide sau alune de pădure. Acestea vor aduce un plus de nutrienți, în special proteine și grăsimi bune, dar și o aromă mai bogată.

O altă sugestie este să serviți legumele la grătar cu orez sau piure. În afara posturilor, legumele la grătar pot acompania o porție de carne albă, vânat, pește sau fructe de mere.

Cumpără cartea

Crezi ca stii sa traiesti

Crezi ca stii sa traiesti

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi recomandă acest fel de mâncare inclusiv persoanelor cu diverse boli, precum diabet, gută, cancere, boala celiacă, afecțiuni gastrointestinale, hepatice, renale sau cardiovasculare. Poate fi inclus și în curele de slăbire (atenție la cantitatea de nuci).

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Cușcuș cu legume – o mâncare rapidă, ușoară și nutritivă pentru zilele de post
Legume mexicane la tigaie cu cartofi – garnitură de post ieftină, delicioasă și sănătoasă
Ardei trași la tigaie cu ceapă – garnitură delicioasă de legume
Mâncărică din ovăz și legume – rețetă indiană pentru slăbit

Sursă rețetă: Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Legume la grătar, Reînvată să Gătești, Editura Coreus Publishing, p. 134

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.