Dulceață

Dulceață de DOVLEAC, PORTOCALE și GHIMBIR (rețetă aromată)

// 3

Dacă aveți deja în casă o jumătate de dovleac rămasă de la o supă-cremă sau de la o plăcintă, o puteți folosi pentru a prepara o dulceață extrem de parfumată, cu portocală și ghimbir. Ca arome adiționale, puteți folosi un […]

Dulceață “terapeutică ”din MORCOV, lămâie și ghimbir – rețetă

// 1

Această dulceață aromată și viu colorată acționează ca un adevărat tonic pentru sănătate. Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamina A (beta-caroten), vitamina C, calciu și fier. Conțin de asemenea fibre, vitamina E, vitamina K, acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, […]

Dulceață de STRUGURI fără zahăr – rețetă

// 1

Strugurii sunt energetici, tonici, aperitivi și reminaralizanți, iar lista proprietăților lor terapeutice poate continua. Au efecte diuretice, antioxidante, antitoxice, stimulente și decongestionante pentru ficat, laxative și hipotensoare. Ajută la scăderea colesterolului și la eliminare acidului uric. Pentru că trec repede, […]

Dulceață de PEPENE roșu în 3 minute – rețetă

// Adaugă comentariu

Aceasta este o rețetă foarte simplă de pepene roșu. Se folosește gelfix, și din acest motiv durata de preparare este mult scurtată. Surpriza și deliciul acestei rețete este adaosul de fructe citrice, care dau dulceții o savoare mult mai tropicală […]

Dulceață de PEPENE GALBEN cu MIERE – rețetă cu beneficii

// 1

Pepenele galben are o savoare unică și un parfum deosebit, pe care le putem exploata preparând o dulceață delicioasă. Pepenele galben vine la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate: reduce riscul de obezitate, boli de inimă și diabet, îmbunătățește aspectul […]

Gem de PRUNE cu miez de NUCĂ și ROM (rețetă)

// 1

Gemul de prune este una din cele mai vechi rețete de conserve de fructe preparate la noi în țară. Vă prezentăm în acest articol o variantă mult mai gustoasă de gem de prune, îmbogățit cu miez de nucă și aromat cu […]

DULCEAȚĂ și GEM de CAISE – rețete tradiționale

// Adaugă comentariu

Este păcat să nu profităm de caise atunci când sunt în sezon, pentru a le conserva pentru iarnă sub formă de gem, dulceață, compot sau sirop. Unii descriu gustul caiselor ca o combinație între piersici și prune, dulce-acrișor. Sunt nemaipomenite […]

GEM RAPID rapid, cu gelatină naturală agar-agar

// 3

Agar-agar este o gelatină naturală, obținută din alge marine. Nu are miros, nici gust, nu conține grăsimi, nici calorii. Datorită faptului că este vegetală și gelifică mult mai bine decât gelatina de origine animală, poate fi folosită la închegarea gemurilor, […]