Gemurile preparate cu miere “la rece” au devenit foarte populare în ultimii ani, deoarece sunt naturale. Deși nu au un termen de valabilitate la fel de mare ca gemurile fierte, acestea pot fi preparate mai des, pentru a fi servite […]

Gemurile preparate cu miere “la rece” au devenit foarte populare în ultimii ani, deoarece sunt naturale. Deși nu au un termen de valabilitate la fel de mare ca gemurile fierte, acestea pot fi preparate mai des, pentru a fi servite […]
Dulceața de păpădie are un gust asemănător cu mierea de păpădie. Poate fi consumată ca orice altă dulceață, pe pâine sau biscuiți (crackers), cu brânză cremă, cu unt etc. Sau poate fi servită ca medicament, câte 3 linguri/lingurițe pe zi. […]
Dacă aveți deja în casă o jumătate de dovleac rămasă de la o supă-cremă sau de la o plăcintă, o puteți folosi pentru a prepara o dulceață extrem de parfumată, cu portocală și ghimbir. Ca arome adiționale, puteți folosi un […]
Dovleacul nu rezistă foarte mult ca gem sau dulceață. De aceea nici nu prea este posibilă o rețetă fără zahăr – care ajută la conservare. Este necesar în acest sens să folosiți fructe citrice, portocale sau lămâi. Dovleacul are o […]
Gutuile sunt fructe de toamnă aromate care merg foarte bine la gemuri și marmelade, mai ales în combinație cu mere și pere. Se pot folosi și la prepararea de suc, sirop sau jeleu. Cei care sunt la dietă, pot încerca […]
Întrucât am auzit cu toții că în coaja fructelor se ascunde cea mai mare cantitate de vitamine, la această rețetă se vor folosi piersicile cu tot cu pieliță. Astfel, marmelada va ieși nu doar mai bogată din punct de vedere […]
Marmelada este un deliciu care se prepară de obicei spre sfârșitul verii și începutul toamnei. Se pot folosi orice fel de fructe de sezon, dar neapărat mere, deoarece acestea sunt foarte bogate în fibre, care ajută marmelada să se lege. […]
Această dulceață aromată și viu colorată acționează ca un adevărat tonic pentru sănătate. Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamina A (beta-caroten), vitamina C, calciu și fier. Conțin de asemenea fibre, vitamina E, vitamina K, acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, […]
Strugurii sunt tonici, aperitivi și reminaralizanți, iar lista beneficiilor lor poate continua. Au efecte diuretice, antioxidante, antitoxice, stimulente și decongestionante pentru ficat, laxative și hipotensoare. Ajută la scăderea colesterolului și la eliminare acidului uric. Pentru că trec repede, îi putem […]
Vă prezentăm rețeta unei marmelade naturale foarte aromată, ingenios asortată. Fructele folosite au un parfum intens de vară-toamnă. Este ideală pentru cei care doresc un gem de casă cu un gust bogat, divers și unic în același timp. Marmeladă asortată […]
Magiunul de prune este o delicatesă cu tradiție lungă la noi în țară. Cu toții păstrăm amintiri legate de vremurile în care bunicile noastre preparau magiun de prune la cazan, în curte, în cantități mari. Magiun de prune – rețetă Regula […]
Aceasta este o rețetă foarte simplă de pepene roșu. Se folosește gelfix, și din acest motiv durata de preparare este mult scurtată. Surpriza și deliciul acestei rețete este adaosul de fructe citrice, care dau dulceții o savoare mult mai tropicală […]
Pepenele galben are o savoare unică și un parfum deosebit, pe care le putem exploata preparând o dulceață delicioasă. Pepenele galben vine la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate: reduce riscul de obezitate, boli de inimă și diabet, îmbunătățește aspectul […]
Dulceața din coji de pepene roșu este o delicatesă care pe mulți îi face să își aducă aminte de perioada copilăriei. Deși necesită timp și răbdare pentru a tăia cojile cubulețe mici), este o dulceață foarte bună, cu un gust […]
Gemul de prune este una din cele mai vechi rețete de conserve de fructe preparate la noi în țară. Vă prezentăm în acest articol o variantă mult mai gustoasă de gem de prune, îmbogățit cu miez de nucă și aromat cu […]