Probabil vă întrebați care este ingredientul-secret al acestui gem. Este vorba despre semințele de chia, care absorb o cantitate mare de lichide și le încheagă în mod natural, fără să fie nevoie de fierbere sau de alt agent de îngroșare. […]
Dulceață
Magiun de PRUNE și PEPENE fără zahăr, care se poate fierbe la bloc
Am precizat faptul că acest gem se poate prepara la bloc deoarece magiunul fără zahăr se fierbe de regulă la țară, multe ore, în ceaune mari. Gemul de prune fără zahăr este un dulce sănătos, potrivit inclusiv pentru diabetici și […]
Dulceață de AFINE și SEMINȚE de CHIA, fără fierbere – o combinație benefică pentru GREUTATEA corporală
Afinele sunt numărate printre cele mai sănătoase fructe de pe pământ, datorită concentrației de antioxidanți pe care o conțin. Studiile epidemiologice au arătat că alimentele bogate în polifenoli, precum fructele de pădure, ceaiul verde și cacaua, au efecte cardioprotectoare notabile. […]
MAGIUN de PRUNE original – doar din prune și nimic altceva
Așa cum scrie în titlu, această rețetă are un singur ingredient: prune. Secretul reușitei acestui magiun constă în folosirea unor prune foarte bine coapte și dulci. Magiunul tradițional se prepară doar din prune coapte și nimic altceva. Se fierbe foarte […]
GEM de CAISE cu MIERE și SEMINȚE de CHIA – rapid, sănătos, fără foc
Gemurile preparate cu miere “la rece” au devenit foarte populare în ultimii ani, deoarece sunt naturale. Deși nu au un termen de valabilitate la fel de mare ca gemurile fierte, acestea pot fi preparate mai des, pentru a fi servite […]
Dulceață și marmeladă de PĂPĂDIE – rețete terapeutice de sezon
Dulceața de păpădie are un gust asemănător cu mierea de păpădie. Poate fi consumată ca orice altă dulceață, pe pâine sau biscuiți (crackers), cu brânză cremă, cu unt etc. Sau poate fi servită ca medicament, câte 3 linguri/lingurițe pe zi. […]
Dulceață de DOVLEAC, PORTOCALE și GHIMBIR (rețetă aromată)
Dacă aveți deja în casă o jumătate de dovleac rămasă de la o supă-cremă sau de la o plăcintă, o puteți folosi pentru a prepara o dulceață extrem de parfumată, cu portocală și ghimbir. Ca arome adiționale, puteți folosi un […]
Gem de DOVLEAC aromat cu scorțișoară, cuișoare, vanilie (și ghimbir) – rețetă
Dovleacul nu rezistă foarte mult ca gem sau dulceață. De aceea nici nu prea este posibilă o rețetă fără zahăr – care ajută la conservare. Este necesar în acest sens să folosiți fructe citrice, portocale sau lămâi. Dovleacul are o […]
Gem dietetic de gutui, fără zahăr – rețetă
Gutuile sunt fructe de toamnă aromate care merg foarte bine la gemuri și marmelade, mai ales în combinație cu mere și pere. Se pot folosi și la prepararea de suc, sirop sau jeleu. Cei care sunt la dietă, pot încerca […]
Marmeladă de PIERSICI cu GHIMBIR, fină și parfumată (rețetă)
Întrucât am auzit cu toții că în coaja fructelor se ascunde cea mai mare cantitate de vitamine, la această rețetă se vor folosi piersicile cu tot cu pieliță. Astfel, marmelada va ieși nu doar mai bogată din punct de vedere […]
MARMELADĂ fără zahăr – rețetă din fructe de sezon
Marmelada este un deliciu care se prepară de obicei spre sfârșitul verii și începutul toamnei. Se pot folosi orice fel de fructe de sezon, dar neapărat mere, deoarece acestea sunt foarte bogate în fibre, care ajută marmelada să se lege. […]
Dulceață “terapeutică ”din MORCOV, lămâie și ghimbir – rețetă
Această dulceață aromată și viu colorată acționează ca un adevărat tonic pentru sănătate. Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamina A (beta-caroten), vitamina C, calciu și fier. Conțin de asemenea fibre, vitamina E, vitamina K, acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, […]
Dulceață de struguri fără zahăr – rețetă
Strugurii sunt tonici, aperitivi și reminaralizanți, iar lista beneficiilor lor poate continua. Au efecte diuretice, antioxidante, antitoxice, stimulente și decongestionante pentru ficat, laxative și hipotensoare. Ajută la scăderea colesterolului și la eliminare acidului uric. Pentru că trec repede, îi putem […]
MARMELADĂ de casă asortată, din mai multe fructe – rețetă
Vă prezentăm rețeta unei marmelade naturale foarte aromată, ingenios asortată. Fructele folosite au un parfum intens de vară-toamnă. Este ideală pentru cei care doresc un gem de casă cu un gust bogat, divers și unic în același timp. Marmeladă asortată […]
Cum se face MAGIUNUL de prune tradițional, fără zahăr sau conservanți
Magiunul de prune este o delicatesă cu tradiție lungă la noi în țară. Cu toții păstrăm amintiri legate de vremurile în care bunicile noastre preparau magiun de prune la cazan, în curte, în cantități mari. Magiun de prune – rețetă Regula […]