Dulceață

Cum se face DULCEAȚA de BUJORI

//Adaugă comentariu

Puțini dintre noi avem curajul să folosim flori comestibile în rețete – salate, prăjituri, siropuri, tincturi. Această idee ni se pare poate prea exotică. Dacă vă place dulceața de trandafir, cu siguranță veți fi încântați și de această rețetă. Dulceață […]

MAGIUN de PRUNE original – doar din prune și nimic altceva

// 4

Așa cum scrie în titlu, această rețetă are un singur ingredient: prune. Secretul reușitei acestui magiun constă în folosirea unor prune foarte bine coapte și dulci. Magiunul tradițional se prepară doar din prune coapte și nimic altceva. Se fierbe foarte […]

Dulceață de DOVLEAC, PORTOCALE și GHIMBIR (rețetă aromată)

// 3

Dacă aveți deja în casă o jumătate de dovleac rămasă de la o supă-cremă sau de la o plăcintă, o puteți folosi pentru a prepara o dulceață extrem de parfumată, cu portocală și ghimbir. Ca arome adiționale, puteți folosi un […]

Gem dietetic de gutui, fără zahăr – rețetă

// 13

Gutuile sunt fructe de toamnă aromate care merg foarte bine la gemuri și marmelade, mai ales în combinație cu mere și pere. Se pot folosi și la prepararea de suc, sirop sau jeleu. Cei care sunt la dietă, pot încerca […]

Dulceață “terapeutică ”din MORCOV, lămâie și ghimbir – rețetă

// 1

Această dulceață aromată și viu colorată acționează ca un adevărat tonic pentru sănătate. Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamina A (beta-caroten), vitamina C, calciu și fier. Conțin de asemenea fibre, vitamina E, vitamina K, acid folic, potasiu, fosfor, magneziu, […]

Dulceata de struguri fara zahar

Dulceață de struguri fără zahăr – rețetă

// 1

Strugurii sunt tonici, aperitivi și reminaralizanți, iar lista beneficiilor lor poate continua. Au efecte diuretice, antioxidante, antitoxice, stimulente și decongestionante pentru ficat, laxative și hipotensoare. Ajută la scăderea colesterolului și la eliminare acidului uric. Pentru că trec repede, îi putem […]