Gem dietetic de GUTUI, fără zahăr – rețetă și beneficii

Gutuile sunt fructe de toamnă aromate care merg foarte bine la gemuri și marmelade, mai ales în combinație cu mere și pere. Se pot folosi și la prepararea de suc, sirop sau jeleu. Cei care sunt la dietă, pot încerca rețeta de mai jos, fără zahăr.

Gem de Gutui Fără Zahăr Rețetă

Gem de Gutui Fără Zahăr Rețetă

Gutuile sunt foarte bogate în apă (70%), săruri minerale (fier, calciu, magneziu, potasiu, cupru, potasiu, și vitamine (A, B, C și PP). Sunt recomandate în diareea la copii, vârstnici, convalescenți, hemoragii uterine, hemoptizie, hemoroizi și dispepsie atonică (stomac leneș).

Gem de gutui fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 5 gutui
• 2-3 mere
• 30 ml de suc de lămâie

Preparare

Curățați gutuile și merele de coajă. Scoateți cotorul cu sâmburi. Tăiați fructele bucăți mai mici, pentru a ajuta robotul să le mărunțească. Puteți folosi orice blender sau robot de bucătărie cu lama S.

Mixați câteva minute, până când fructele s-au mărunțit bine. O altă variantă ar fi să dați fructele pe răzătoare (dacă nu aveți în casă un robot).

Gem de Gutui Fără Zahăr Rețetă

Gem de Gutui Fără Zahăr Rețetă

Transferați pasta de fructe în oala în care fierbeți de obicei gemul, dulceața sau marmelada. Aceasta trebuie să aibă fundul și pereții groși. Dați focul la mic și adăugați 20-30 de ml de apă, pentru ca pasta să nu se lipească de fund.

Gem de Gutui Fără Zahăr Rețetă

Gem de Gutui Fără Zahăr Rețetă

Amestecați ocazional în cratiță. după 20 de minute, pasta trebuie să fie fiartă. Adăugați sucul de lămâie proaspăt stors.

Dacă doriți ca gemul să fie mai fin, pasați totul cu ajutorul unui blender vertical. Introduceți blenderul în cratiță și pasați câteva minute, până atinge consistența dorită.

Gem de Gutui Fără Zahăr Rețetă

Gem de Gutui Fără Zahăr Rețetă

Păstrați gemul obținut în borcane de sticlă, la loc rece. Dacă doriți să reziste mai mult, fierbeți borcanele pe bain-marie 30-40 de minute. După ce le scoateți din apă, acoperiți-le cu o pătură groasă și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei. A doua zi, mutați-le în cămară.

Sursă: „Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

12 comentarii

  1. As vrea daca se poate o reteta de gem din kiwi. Multumesc anticipat.

  2. Gemul e destul de acrișor. Dacă pun și lămâie, nu va fi prea acru?

  3. Cred că trebuie mai mulllta apa, poate 200-300 ml, altfel de unde sa iese suc?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.