Dulceață de struguri fără zahăr – rețetă

Strugurii sunt tonici, aperitivi și reminaralizanți, iar lista beneficiilor lor poate continua.

Au efecte diuretice, antioxidante, antitoxice, stimulente și decongestionante pentru ficat, laxative și hipotensoare.

Dulceata de struguri fara zahar

Dulceata de struguri fara zahar: Hidden Harvest Ottawa

Ajută la scăderea colesterolului și la eliminare acidului uric. Pentru că trec repede, îi putem conserva sub formă de vin, compot sau dulceață.

Dulceața de struguri are o textură minunată și un gust deosebit. Este ideală pentru prăjituri, clătite, papanași și alte deserturi de casă.

Antioxivita

Antioxivita – antioxidant din tescovina

Dulceață de struguri fără zahăr – rețetă

Strugurii trebuie să fie foarte bine copți, pentru ca dulceața lor naturală să compenseze nevoia de zahăr.

Deși procesul de fierbere este simplu și se desfășoară practic de la sine, partea cea mai migăloasă este scoaterea sâmburilor din bobițe.

Scoateți bobițele de pe ciorchine. Păstrați-le doar pe cele sănătoase și spălați-le bine.

Apoi aveți două variante. Fie tăiați bobițele în jumătate și scoateți sâmburii cu cuțitul, fie puneți boabele într-un blender.

Gelifiant cu pectina pentru gemuri si dulceata fara zahar

Gelifiant cu pectina pentru gemuri si dulceata fara zahar

După ce s-au zdrobit, treceți pasta într-o sită fină pentru a îndepărta sâmburii.

Pasta de struguri fără sâmburi se pune apoi într-o cratiță cu pereții groși sau într-un ceaun. Lăsați la foc mic până scade și se îngroașă.

Puteți adăuga și câteva felii de lămâie sau gutui.

După ce a fiert suficient și este bine legată, turnați dulceața de struguri în borcane curate, sterilizate.

Puneți-le capacele, înfiletați-le bine și apoi răsturnați borcanele invers. Acoperiți-le cu pături groase și lăsați-le la răcit 1-2 zile.

  Cumpără dulceață fără zahăr  

Dulceata fara zahar

Beneficii

Strugurii sunt foarte bogați în antioxidanți (în special resveratrol).

Conțin foarte multă apă și săruri minerale – îndeosebi potasiu, fosfor, calciu și fier, iar în cantități modeste, provitamina A, vitaminele B1, B2, C și PP.

Consumul de struguri este indicat în:

– Anemie, astenie, oboseală
– Avitaminoză, demineralizare
– Bătrânețe
– Convalescență
– Surmenaj
– Angină, ateroscleroză
– Atonie gastrointestinală
– Constipație, enterită, hemoroizi
– Pietre la bilă
– Ascită, hepatită
– Edeme
– Gută, reumatism, sciatică
– Febră
– Laringită, tuberculoză pulmonară
– Dermatoză, acnee
– Sarcină
– Stomatită
– Intoxicație

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Se mai numește magiun de struguri .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.