Marmeladă de PIERSICI cu GHIMBIR, fină și parfumată (rețetă)

Întrucât am auzit cu toții că în coaja fructelor se ascunde cea mai mare cantitate de vitamine, la această rețetă se vor folosi piersicile cu tot cu pieliță. Astfel, marmelada va ieși nu doar mai bogată din punct de vedere nutrițional și sănătoasă, ci și mai aromată. În plus, coaja îi va da marmeladei o culoare mult mai intensă.

Marmeladă de Piersici Rețetă

Marmeladă de Piersici Rețetă

Marmeladă de piersici cu ghimbir – rețetă

În loc de piersici puteți folosi nectarine, sau caise. Gustul este la fel de aromat, iar textura cremoasă. Dacă nu vă place ghimbirul, renunțați la el.

Ingrediente

• piersici coapte bine
• 700 g de zahăr brun
• 1 lămâie
• 1 bucățică de 2 degete de rădăcină de ghimbir

Preparare

Spălați bine piersicile, (nu le curățați de coajă), apoi tăiați-le felii împrejurul sâmburelui. Tăiați apoi fiecare felie cubulețe mici. Procedați astfel cu toate piersicile. Cântăriți-le la final să aveți 2 kg de piersici tăiate, fără sâmburi, cu tot cu coajă.

Puneți bucățile de piersici într-o oală cu pereții groși, pe care o folosiți de obicei la prepararea de gemuri sau dulceață. Adăugați zahărul, pe care l-ați cântărit în prealabil. Stoarceți lămâia și adăugați tot sucul peste fructe și zahăr. (Puteți adăuga și coaja rasă de la lămâie, dacă înainte o spălați bine cu oțet și bicarbonat).

Puneți vasul pe aragaz, și lăsați totul să fiarbă circa jumătate de oră, amestecând ocazional. După 15-20 de minute de fierbere, radeți și bucățica de rădăcina de ghimbir direct în vas.

Când bucățile de piersică s-au înmuiat suficient, introduceți în oală blenderul vertical și pasați fructele, pentru a obține o consistență mai cremoasă. Lăsați marmelada să mai fiarbă încă 5 minute, apoi luați vasul de pe foc.

Turnați marmelada fierbinte în borcane curate. Strângeți bine capacele, și așezați borcanele cu gura în jos, pentru a vedea dacă nu curge vreunul.

Pentru ca această marmeladă minunată să reziste mai mult (2 ani), mai fierbeți-le pe baie de apă. Luați o cratiță înaltă, așezați borcanele, apoi turnați apă cât să se umple vasul. Așezați oala pe foc și lăsați apa să fiarbă 20 de minute.

Scoateți borcanele din apă, ștergeți-le, etichetați-le și acoperiți-le cu pături groase. Lăsați-le așa peste noapte, sau până se răcesc complet.

Puteți vedea cum se prepară această minunată rețetă în acest video.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.