Magiunul de prune este o delicatesă cu tradiție lungă la noi în țară. Cu toții păstrăm amintiri legate de vremurile în care bunicile noastre preparau magiun de prune la cazan, în curte, în cantități mari. Magiun de prune – rețetă Regula […]

Magiunul de prune este o delicatesă cu tradiție lungă la noi în țară. Cu toții păstrăm amintiri legate de vremurile în care bunicile noastre preparau magiun de prune la cazan, în curte, în cantități mari. Magiun de prune – rețetă Regula […]
Aceasta este o rețetă foarte simplă de pepene roșu. Se folosește gelfix, și din acest motiv durata de preparare este mult scurtată. Surpriza și deliciul acestei rețete este adaosul de fructe citrice, care dau dulceții o savoare mult mai tropicală […]
Pepenele galben are o savoare unică și un parfum deosebit, pe care le putem exploata preparând o dulceață delicioasă. Pepenele galben vine la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate: reduce riscul de obezitate, boli de inimă și diabet, îmbunătățește aspectul […]
Dulceața din coji de pepene roșu este o delicatesă care pe mulți îi face să își aducă aminte de perioada copilăriei. Deși necesită timp și răbdare pentru a tăia cojile cubulețe mici), este o dulceață foarte bună, cu un gust […]
Gemul de prune este una din cele mai vechi rețete de conserve de fructe preparate la noi în țară. Vă prezint în o variantă mult mai gustoasă de gem de prune, îmbogățit cu miez de nucă și aromat cu rom. Gem de […]
Este păcat să nu profităm de caise atunci când sunt în sezon, pentru a le conserva pentru iarnă sub formă de gem, dulceață, compot sau sirop. Unii descriu gustul caiselor ca o combinație între piersici și prune, dulce-acrișor. Sunt nemaipomenite […]
Agar-agar este o gelatină naturală, obținută din alge marine. Nu are miros, nici gust, nu conține grăsimi, nici calorii. Datorită faptului că este vegetală și gelifică mult mai bine decât gelatina de origine animală, poate fi folosită la închegarea gemurilor, […]
Cel mai mare beneficiu al acestui gem minunat este că se prepară fără zahăr, fără pectină (la care unele persoane sunt alergice), fără conservați și fără foc. Se pot folosi diverse fructe: zmeură, căpșuni, cireșe, vișine, caise, piersici, prune, etc. […]
Pătrunjelul este o plantă foarte hrănitoare pentru corpul uman, și binefăcătoare sănătății noastre. Conține calciu, fosfor, potasiu, magneziu și sodiu, vitamina C (mai mult decât lămâia și măceșele), provitamina A, vitamine din complexul B, vitamina E și histamină. Atât partea […]
Dulceața preparată cu miere în loc de zahăr nu este o dulceață în adevăratul sens al cuvântului, ci mai mult o metodă sănătoasă de conservare a fructelor în miere. Spre deosebire de dulceața tradițională, fructele puse la macerat în miere […]
Tot mai mulți caută rețete sănătoase, fără prea mult zahăr, sau dacă se poate, fără zahăr deloc, mai ales în cazul înghețatei sau a dulcețurilor și siropurilor. Mierea este o alternativă bună, la fel și zahărul brun. Dulceață de căpșuni […]
Cătina este de mare folos în anotimpul rece, când sistemul nostru imunitar este mai expus la răceli și îmbolnăviri. Fructele de cătină pot fi consumate proaspete, congelate, cu miere, sub formă de sirop sau suc. Dulceața de cătină este o […]
Dulceața de afine este probabil una din cele mai poftite. Pe la jumătatea lui august, afinele “coboară” din munți, și încep să-și facă apariția și prin piețe, iar prețul poate coborî uneori până la 10 lei/kg. Dulceață de afine: Rețetă […]
Fructele de soc fac parte din lista celor mai sănătoase fructe de pădure, cu proprietăți imunostimulatoare excepționale. Culoarea lor intensă ne spune deja foarte multe despre bogăția de antioxidanți conținută. Rețetă Dulceață de Fructe de Soc Dincolo de culoarea ei […]
N-o să vă vină să credeți cât de fin, intens colorat și aromat este acest gem de roșii, o rețetă inedită și savuroasă pentru mic-dejunuri de vară. Îl puteți servi pe pâine, sau îl puteți folosi pentru a umple fursecuri, […]