Dulceață

Dulceata de pepene galben cu miere - reteta cu beneficii

Dulceață de pepene galben cu miere – rețetă

// 1

Pepenele galben are o savoare unică și un parfum deosebit, pe care le putem exploata preparând o dulceață delicioasă. Pepenele galben vine la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate: reduce riscul de obezitate, boli de inimă și diabet, îmbunătățește aspectul […]

Gem de PRUNE cu miez de NUCĂ și ROM (rețetă)

// 1

Gemul de prune este una din cele mai vechi rețete de conserve de fructe preparate la noi în țară. Vă prezentăm în acest articol o variantă mult mai gustoasă de gem de prune, îmbogățit cu miez de nucă și aromat cu […]

DULCEAȚĂ și GEM de CAISE – rețete tradiționale

// Adaugă comentariu

Este păcat să nu profităm de caise atunci când sunt în sezon, pentru a le conserva pentru iarnă sub formă de gem, dulceață, compot sau sirop. Unii descriu gustul caiselor ca o combinație între piersici și prune, dulce-acrișor. Sunt nemaipomenite […]

GEM RAPID rapid, cu gelatină naturală agar-agar

// 3

Agar-agar este o gelatină naturală, obținută din alge marine. Nu are miros, nici gust, nu conține grăsimi, nici calorii. Datorită faptului că este vegetală și gelifică mult mai bine decât gelatina de origine animală, poate fi folosită la închegarea gemurilor, […]

Cum să prepari dulcețurile cu MIERE, fără fierbere

// 12

Dulceața preparată cu miere în loc de zahăr nu este o dulceață în adevăratul sens al cuvântului, ci mai mult o metodă sănătoasă de conservare a fructelor în miere. Spre deosebire de dulceața tradițională, fructele puse la macerat în miere […]

Dulceață de CĂPȘUNI fără zahăr – rețetă

// 13

Tot mai mulți caută rețete sănătoase, fără prea mult zahăr, sau dacă se poate, fără zahăr deloc, mai ales în cazul înghețatei sau a dulcețurilor și siropurilor. Mierea este o alternativă bună, la fel și zahărul brun. Dulceață de căpșuni […]

Dulceața de CĂTINĂ, minunea din cămară (rețetă și beneficii)

// 6

Cătina este de mare folos în anotimpul rece, când sistemul nostru imunitar este mai expus la răceli și îmbolnăviri. Fructele de cătină pot fi consumate proaspete, congelate, cu miere, sub formă de sirop sau suc. Dulceața de cătină este o […]

Dulceață de Fructe de Soc – Rețetă

// 9

Fructele de soc fac parte din lista celor mai sănătoase fructe de pădure, cu proprietăți imunostimulatoare excepționale. Culoarea lor intensă ne spune deja foarte multe despre bogăția de antioxidanți conținută. Rețetă Dulceață de Fructe de Soc Dincolo de culoarea ei […]

Gem de Roșii, Mere și Scorțișoară – O Rețetă Specială

// 6

N-o să vă vină să credeți cât de fin, intens colorat și aromat este acest gem de roșii, o rețetă inedită și savuroasă pentru mic-dejunuri de vară. Îl puteți servi pe pâine, sau îl puteți folosi pentru a umple fursecuri, […]

Gem de Flori de Tei – Rețetă Inedită

// 9

Când teii sunt în plină floare, să nu ezităm să culegem câteva crenguțe pentru a avea pentru ceai la iarnă iarna, sau pentru a prepara un gem aromat și irezistibil. Florile de tei au foarte multe proprietăți terapeutice de care […]