Este păcat să nu profităm de caise atunci când sunt în sezon, pentru a le conserva pentru iarnă sub formă de gem, dulceață, compot sau sirop. Unii descriu gustul caiselor ca o combinație între piersici și prune, dulce-acrișor. Sunt nemaipomenite […]

Este păcat să nu profităm de caise atunci când sunt în sezon, pentru a le conserva pentru iarnă sub formă de gem, dulceață, compot sau sirop. Unii descriu gustul caiselor ca o combinație între piersici și prune, dulce-acrișor. Sunt nemaipomenite […]
Agar-agar este o gelatină naturală, obținută din alge marine. Nu are miros, nici gust, nu conține grăsimi, nici calorii. Datorită faptului că este vegetală și gelifică mult mai bine decât gelatina de origine animală, poate fi folosită la închegarea gemurilor, […]
Cel mai mare beneficiu al acestui gem minunat este că se prepară fără zahăr, fără pectină (la care unele persoane sunt alergice), fără conservați și fără foc. Se pot folosi diverse fructe: zmeură, căpșuni, cireșe, vișine, caise, piersici, prune, etc. […]
Pătrunjelul este o plantă foarte hrănitoare pentru corpul uman, și binefăcătoare sănătății noastre. Conține calciu, fosfor, potasiu, magneziu și sodiu, vitamina C (mai mult decât lămâia și măceșele), provitamina A, vitamine din complexul B, vitamina E și histamină. Atât partea […]
Dulceața preparată cu miere în loc de zahăr nu este o dulceață în adevăratul sens al cuvântului, ci mai mult o metodă sănătoasă de conservare a fructelor în miere. Spre deosebire de dulceața tradițională, fructele puse la macerat în miere […]
Tot mai mulți caută rețete sănătoase, fără prea mult zahăr, sau dacă se poate, fără zahăr deloc, mai ales în cazul înghețatei sau a dulcețurilor și siropurilor. Mierea este o alternativă bună, la fel și zahărul brun. Dulceață de căpșuni […]
Cătina este de mare folos în anotimpul rece, când sistemul nostru imunitar este mai expus la răceli și îmbolnăviri. Fructele de cătină pot fi consumate proaspete, congelate, cu miere, sub formă de sirop sau suc. Dulceața de cătină este o […]
Dulceața de afine este probabil una din cele mai poftite. Pe la jumătatea lui august, afinele “coboară” din munți, și încep să-și facă apariția și prin piețe, iar prețul poate coborî uneori până la 10 lei/kg. Dulceață de afine: Rețetă […]
Fructele de soc fac parte din lista celor mai sănătoase fructe de pădure, cu proprietăți imunostimulatoare excepționale. Culoarea lor intensă ne spune deja foarte multe despre bogăția de antioxidanți conținută. Rețetă Dulceață de Fructe de Soc Dincolo de culoarea ei […]
N-o să vă vină să credeți cât de fin, intens colorat și aromat este acest gem de roșii, o rețetă inedită și savuroasă pentru mic-dejunuri de vară. Îl puteți servi pe pâine, sau îl puteți folosi pentru a umple fursecuri, […]
Când teii sunt în plină floare, să nu ezităm să culegem câteva crenguțe pentru a avea pentru ceai la iarnă iarna, sau pentru a prepara un gem aromat și irezistibil. Florile de tei au foarte multe proprietăți terapeutice de care […]
Ghimbirul are un gust puternic, unic, adesea evidențiat în mâncărurile asiatice. Dulceața de ghimbir poate fi servită pe pâine, cu mâncăruri de carne, se poate adăuga la orez, salate sau clătite sau se poate folosi la decorarea prăjiturilor. Ghimbirul se asociază foarte […]
Bujorii sunt flori primăvăratice revărsătoare de un parfum cuceritor. Florile lor delicate, elaborate sunt considerat de lux, din cauza sezonului lor scurt. Însă dacă vrem să ne bucurăm de mireasma lor unică și în adâncimea iernii, putem prepara aceste flori […]
Dulceața de flori de salcâm este un vis împlinit pentru iubitorii de arome estivale. Se poate prepara din flori de salcâm alb sau roz. Rezultatul este o delicatesă extrem de parfumată și savuroasă. Este o rețetă deosebită, care se poate […]
Suntem atrași de fructele kiwi datorită gustului lor exotic, zemos și delicios. Însă unicitatea reală acestor fructe se datorează de fapt beneficiilor majore de sănătate pe care le oferă. Gemul de kiwi se poate îmbogăți cu alte fructe: banane, portocale, pere […]