Magiun de PRUNE și PEPENE fără zahăr, care se poate fierbe la bloc

Am precizat faptul că acest gem se poate prepara la bloc deoarece magiunul fără zahăr se fierbe de regulă la țară, multe ore, în ceaune mari.

Gemul de prune fără zahăr este un dulce sănătos, potrivit inclusiv pentru diabetici și pentru copii. Îl putem servi pe pâine, ca atare, sau îl putem folosi la clătite, cornulețe de casă sau găluște.

Magiun de Prune și Pepene

Magiun de Prune și Pepene

Prunele conțin o cantitate mare de fibre solubile, care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Aceste fibre încetinesc absorbția glucozei după masă și cresc sensibilitatea la insulină, fiind utile în prevenirea și tratarea diabetului de tip 2.

Datorită faptului că dau sațietate, prunele abuzul alimentar și previn îngrășarea. Mai mult decât atât, fibrele insolubile din prune ajută la scăderea colesterolului. Acestea previn constipația și reduc riscul de hemoroizi și cancer de colon, și mențin sistemul digestiv sănătos.

Gem de prune și pepene – rețetă

Ingrediente

• 3 kg de prune
• 300 g de miez de pepene verde

Preparare

Pe lângă aromă și culoare, adaosul de pepene joacă un rol important în prepararea magiunului de prune fără zahăr: ajută prunele să fiarbă mai repede.

După ce ați spălat bine prunele și ați îndepărtat cozile și sâmburii, puneți-le într-o cratiță mare, cu pereții groși, pe care o folosiți de regulă la fierberea gemurilor sau a sucului de roșii. Ideal ar fi să folosiți un vas de lut. Adăugați miezul de pepene tăiat cubulețe și amestecați.

Puneți capacul și introduceți cratița în cuptorul încins la 200 de grade Celsius.

În 4-5 ore poate fi oprit. Dacă însă aveți mai mult timp la dispoziție, puteți fierbe magiunul până la 8 ore.

Turnați magiunul fierbinte în borcane, închideți-le ermetic și lăsați-le să se răcească. Sterilizați-le lăsându-le să fiarbă la bain-marie circa 30-40 de minute.

Acest magiun fără zahăr este foarte dulce, aromat și cremos, și poate fi păstrat ani întregi, fără să se altereze.

Sursă: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=35

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Sănătos și delicios acest magiun.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.