GEM de CAISE cu MIERE și SEMINȚE de CHIA – rapid, sănătos, fără foc

Gemurile preparate cu miere “la rece” au devenit foarte populare în ultimii ani, deoarece sunt naturale. Deși nu au un termen de valabilitate la fel de mare ca gemurile fierte, acestea pot fi preparate mai des, pentru a fi servite în decursul a câtorva săptămâni.

Semințele de chia sunt ingredientul-cheie al acestei rețete, deoarece ele dau gemului crud o textură gelatinoasă, asemănătoare celui fiert cu zahăr.

Gem de Caise cu Semințe Chia

Gem de Caise cu Semințe Chia

Acest gem crud are foarte multe calități și avantaje față de gemul tradițional: nu conține zahăr rafinat sau alți îndulcitori artificiali, nu trebuie fiert, nu conține pectină sau alți conservați dăunători, este gata în 10 minute și ne oferă toți nutrienții pe care caisele, semințele de chia și mierea le au, în stare intactă.

Gem de caise cu miere, fără foc – rețetă

Salvați această rețetă pentru a o folosi și pentru alte fructe. Înlocuiți caisele cu alte fructe de sezon, și preparați în fiecare lună un gem diferit, extrem de sănătos.

Ingrediente

• 900 g de caise
• 2 linguri de miere
• 2 linguri de semințe de chia

Preparare

Puneți semințele de chia la înmuiat într-un bol cu 4 linguri de apă. Lăsați-le 10 minute la hidratat, până când acestea absorb apa și se încheagă ca un gel.

Spălați caisele, desfaceți-le și scoateți sâmburii. Puneți-le în blender, adăugând mierea de albine și gelul de semințe de chia. Mixați totul 3-4 minute într-un blender, până la omogenizare.

Păstrați gemul obținut în borcănele de sticlă cu capac, în frigider. Rezistă 2 săptămâni la frigider și 6 luni la congelator.

Acest gem crud și natural poate fi consumat ca atare, pe pâine sau pe biscuiți, poate fi folosit la clătite sau servit cu înghețată și alte deserturi.

Beneficiile consumului de caise proaspete sunt detaliate în aceste articole.

Sursă: http://www.stepin2mygreenworld.com/healthyliving/greenfoods/homemade-apricot-jam/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.