Ovăz integral cu nuci, fără zahăr – mic-dejun sau gustare sățioasă, bogată în fibre
Fiind o mare iubitoare de ovăz, am vrut să încerc ovăzul integral, boabe. Până acum am folosit doar fulgi de ovăz și făină de ovăz. Însă boabele nu le-am testat.
Am comandat de pe internet ovăz integral și mi-a plăcut mult la gust. Are o aromă discretă de nucă și este foarte hrănitor.
Nu se deschide la fel de mult la grâul în timpul fierberii, ci rămâne puțin tare, ceea ce îl face deosebit de consistent și sățios.
L-aș putea compara la gust și textură cu orezul brun. Eu am folosit ovăz integral de la Solaris.
În loc de zahăr, eu am folosit stevia. Însă voi puteți opta pentru alt îndulcitor, precum xylitol, eritritol sau green sugar.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare, pe care vă recomand să le încercați:
Ovăz fiert cu cacao și fructe – desert de post fără zahăr
Ovăz copt cu semințe – desert de post fără zahăr, făină, ulei
Budincă de ovăz cu banane și caise (fără zahăr)
Ovăz cremos, fiert cu lapte de cocos și măr – fără zahăr
Ovăz integral cu nuci, fără zahăr - rețetă
Ingrediente
- 200 g de ovăz integral boabe
- 450-500 ml de apă
- 100 g de nuci
- stevia (sau alt îndulcitor, după gust)
- scorțișoară și extract de vanilie, după gust
Mod preparare rețetă
- Spălați ovăzul boabe în mai multe ape. Puneți-l într-o crăticioară cu o cantitate dublă de apă. Adăugați și un praf de sare.
- Așezați vasul pe foc și fierbeți ovăzul sub capac circa 30-40 de minute. Mai completați cu apă dacă este scade și încă nu a fiert. Boabele trebuie să se desfacă și să devină moi.
- La final, când ovăzul a fiert, adăugați miezul de nucă măcinat sau tocat grosier. Puneți tot acum stevia sau alt îndulcitor, scorțișoara și vanilia.
- Amestecați bine și lăsați ovăzul pe foc încă 1-2 minute. Gustați dacă este suficient de dulce.