Pâine din ovăz fără gluten – rețetă simplă și reușită
Pâinea din ovăz este o alternativă la pâinea din făină de grâu pentru cei care au probleme cu digerarea glutenului.
Rețeta prezentată mai jos conține ovăz certificat fără gluten, astfel încât poate fi pregătită și de persoanele cu boala celiacă.
Cei de la BIOVEGAN au scos pe piață un amestec de făină pentru pâine de ovăz fără gluten. Mix-ul conține fulgi de ovăz fără gluten, făină integrală de ovăz fără gluten, făină de porumb, amidon de porumb, proteine de in, pudră de maia din ovăz și tărâțe de psyllium.
Cumpără făină de ovăz integrală fără gluten
Toate ingredientele provin din agricultură ecologică. Amestecul de făină este suficient pentru o pâine. Necesită doar apă și drojdie.
Cuprins
Pâine din ovăz fără gluten – rețetă
Ingrediente
• 530 g de amestec de făină de ovăz (îl găsiți aici)
• 525 ml de apă
• 1 pachet de drojdie uscată (v-o recomand pe aceasta fără gluten)
Mod de preparare
Amestecul de făină se pune într-un bol. Se adaugă drojdia uscată și se amestecă bine cu un tel. O drojdie adecvată pentru o pâine fără gluten este drojdia maia din quinoa.
Turnați apa și introduceți mixerul cu cârlige. Mixați ingredientele până se formează o bilă de aluat omogen. Durează circa un minut. Nu depășiți această durată.
Cumpără amestec de făină pentru pâine fără gluten
Transferați aluatul într-o tavă de 20 cm. sau 25 cm., unsă cu ulei. Cu o spatulă umezită, se netezește aluatul la suprafață.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pâine fără gluten, pe care vă recomand să le încercați:
Pâine fără gluten – din mei
Pâine fără gluten – din hrișcă și ovăz
Pâine din quinoa și ovăz – fără gluten, drojdie sau ulei
Pâine de hrișcă și năut, bogată în fibre și proteine – fără gluten, fără ulei
Pâine din fulgi de ovăz 100% – fără drojdie, fără ulei
Tava se acoperă cu o folie și prosop și se lasă la crescut jumătate de oră într-un loc călduros din casă.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Așezați la baza cuptorului un bol (termorezistent) sau o tăviță cu apă.
Cumpără amestec de făină pentru pâine fără gluten
Pâinea se taie pe mijloc și se dă în cuptor, pe raftul din mijloc. se lasă o oră la copt. Scoateți pâinea din tavă și așezați-o pe un grătar. Se taie doar după ce s-a răcit complet.
Sursă rețetă: Vegis: https://vegis.ro/faina-fara-gluten/biovegan/122781-mix-de-faina-pentru-paine-de-ovaz-fara-gluten-ecologic-bio-530g/