Budincă de ovăz cu banane și caise (fără zahăr)

Dacă vă plac deserturile cu ovăz, trebuie să încercați această rețetă de budincă de ovăz cu caise.

Se pot folosi diverse fructe, în funcție de ceea ce este în sezon. Merită încercat cu mere, pere, piersici, afine, căpșuni, cireșe, banane etc.

Budinca de ovăz cu banane si caise (fara zahar)

Budinca de ovăz cu banane si caise (fara zahar)

Este o prăjitură simplă și foarte sățioasă. Nu conține zahăr rafinat. Eu am pus și puțină făină integrală de grâu. O puteți omite dacă aveți intoleranță la gluten, completând cu fulgi de ovăz.

Budinca de ovăz la cuptor este potrivit de dulce și hrănitoare. O puteți da și copiilor.

Budincă de ovăz cu caise – rețetă

Ingrediente

  • 1 banană
  • 15 curmale
  • 400 g de fulgi de ovăz moi
  • 2 lingurițe de semințe de in
  • 800 ml de apă (sau lapte vegetal)
  • 1 lingură de ulei
  • 150 g de făină integrală
  • 3-4 linguri de fulgi de cocos
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 4 lingurițe de cacao
  • 1 mână de stafide
  • ½ linguriță de scorțișoară
  • esență de rom, vanilie
  • 2-3 caise

Mod de preparare

Puneți jumătate din cantitatea de apă (lapte) la înfierbântat. Decojiți banana și puneți-o în blender. Adăugați curmalele, semințele de in și uleiul.

Turnați apa fierbinte și restul de apă rece. Mixați câteva secunde, cât să se macine toate ingredientele foarte bine.

Trebuie să rezulte o compoziție fină, fără bucăți de curmale. Transferați compoziția într-un bol încăpător. Adăugați stafidele, fulgii de ovăz, fulgii de cocos, făina și praful de copt. Amestecați bine cu o spatulă sau cu o lingură.

Împărțiți compoziția în două vase. În unul din ele adăugați pudra de cacao și esența de rom. În cealaltă adăugați esența de vanilie.

Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Eu am folosit o tavă dreptunghiulară de 30 x 20 cm. Turnați compoziția maro și nivelați. Turnați apoi deasupra compoziția albă și nivelați.

Spălați și tăiați caisele felii. Așezați-le deasupra blatului, pe toată suprafața. Presărați fulgi de cocos și eventual puțin îndulcitor. Puteți folosi eritritol sau stevia. Dacă nu aveți probleme cu zahărul, puneți un pliculeț de zahăr vanilat.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Durează circa 45 de minute sau mai mult să se coacă. Este gata când s-a rumenit deasupra și scobitoarea iese curată din centru.

Budinca de ovaz cu banane si caise

Budinca de ovaz cu banane si caise

Rețete similare

Vă recomand și alte rețete de deserturi cu ovăz fără zahăr:

Ovăz la cuptor cu banane – fără zahăr, fără ulei
Ovăz la cuptor cu fructe – un desert excelent
Clătite din fulgi de ovăz – fără zahăr, gluten sau ouă
Gogoși de post cu ovăz și scorțișoară la cuptor (fără zahăr și ulei)

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.