Ovăz la cuptor cu fructe – un desert rapid și simplu
Ovăzul este un ingredient foarte des folosit de americani, mai ales la prepararea de deserturi cu fructe la cuptor. Fulgii de ovăz sunt într-adevăr extrem de versatili și ușor de incorporat în diferite rețete dulci și dietetice.
Se pot folosi diferite fructe, în special măr, banane, nuci, prune, pere sau fructe de pădure. Rezultatul este un fel de terci sau budincă gustoasă, care nu pune în pericol silueta sau sănătatea.
Ovăz la cuptor cu afine – rețetă
Ingrediente
• 65 g de fulgi de ovăz (v-i recomand pe aceștia fără gluten)
• 1 ¼ căni de suc de mere, apă sau lapte vegetal
• 1 măr ras
• 1 lingură de semințe de in măcinate
• ½ linguriță de scorțișoară
• 1 praf de sare
• 1 mână de afine congelate
• 1 pumn de semințe de dovleac (sau alte tipuri de semințe)
Preparare
Modul de preparare este foarte simplu. Amestecați toate ingredientele într-un bol încăpător și transferați compoziția obținută într-o tavă de cuptor. Decorați la final cu câteva afine congelate și presărați câteva semințe de dovleac deasupra.
Introduceți vasul în cuptor și lăsați budinca să se coacă la 180 de grade Celsius circa 25 de minute, sau până când crusta de deasupra se face aurie. Desertul se servește cald.
În locul afinelor se pot folosi alte fructe de pădure congelate, precum zmeură, coacăze, vișine, căpșuni, cireșe etc. Acestea se pot procura din supermarketuri. Puteți folosi fructe de pădure proaspete când acestea sunt în sezon.
O altă variantă ar fi să înmuiați înainte fulgii de ovăz înainte de a-i coace în cuptor. Puneți-i într-un bol, și turnați peste ei apă clocotită cât să-i acopere.
Transferați-i apoi într-un vas yena și turnați sucul de fructe sau laptele, și fructele pe deasupra. Coaceți ovăzul în cuptorul încins circa 20 de minute.
Dar fara carne nu are farmec