Ovăz la cuptor cu banane – fără zahăr, fără ulei

Dacă vreți un desert rapid și ușor, încercați această budincă de ovăz la cuptor cu banane. Nu conține zahăr rafinat, nici ulei.

Se face doar din ovăz, lapte vegetal și fructe. Este un preparat dens și sățios. Poate fi servit atât ca prăjitură, cât și ca mic-dejun. 

Ovaz la cuptor cu banane – fara zahar, fara ulei

Ovaz la cuptor cu banane – fara zahar, fara ulei

Această rețetă este potrivită și pentru copii. Dulceața budincii este dată de fructele folosite.

Ovăz la cuptor cu banane – rețetă

Ingrediente

  • 500 ml de lapte vegetal
  • 160 g de fulgi de ovăz
  • 1 lingură de semințe de in măcinate
  • 1 banană coaptă bine
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Decojiți banana și puneți-o într-un bol încăpător. Pasați-o cu furculița până se transformă într-un piure. Adăugați fulgii de ovăz, semințele de in măcinate, praful de copt și scorțișoara. Amestecați bine, apoi turnați laptele și esența de vanilie.

Puneți și un praf de sare și omogenizați. Compoziția trebuie să fie ușor lichidă.

Budinca de ovaz

Budinca de ovaz

Turnați-o într-o tavă potrivită pentru cantitatea pe care ați obținut-o. Poate fi o tavă dreptunghiulară, pătrată sau rotundă. Ideea este să ca prăjitura să fie ușor înăltuță. Țineți cont că nu va crește foarte mult.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Budinca de ovăz este gata în 30-45 de minute. Depinde de cuptorul fiecăruia. Faceți testul cu scobitoarea înainte de a o scoate, pentru a vă asigura că este coaptă bine.

Budinca de ovaz la cuptor

Budinca de ovaz la cuptor

Note și sugestii

Eu am modificat puțin rețeta originală și am pus și puțină făină integrală de grâu. Am adăugat în compoziție stafide și caise uscate tăiate.

Pe deasupra, am pus felii subțiri de măr, dude negre și stafide. Voi puteți folosi orice fructe doriți:, merișoare, afine, căpșuni, caise, prune, mere, banane, nuci, alune, migdale. De asemenea, se pot pune bucăți de ciocolată neagră.

Am presărat deasupra puțin eritritol. Voi puteți folosi zahăr de cocos, stevia sau alt îndulcitor, dar este opțional.

Puteți utiliza orice fel de lapte vreți. Eu am pus lapte de cocos cu 90% grăsime, diluat cu apă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu ovăz:

Ovăz la cuptor cu fructe – un desert excelent
Tartă cu ovăz și legume la cuptor
Gogoși de post cu ovăz și scorțișoară la cuptor (fără zahăr și ulei)
Chiftele din fulgi de ovăz și semințe, la cuptor – recomandate în boli cardiovasculare, metabolice sau digestive

Sursă articol: Mia Ve, Oatmeal recipe – baked banana oatmeal dairy-free, vegan: https://www.youtube.com/watch?v=8KpR9x6WEWU&ab_channel=MiaVe

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.