Ovăz cremos, fiert cu lapte de cocos și măr – fără zahăr

Un desert rapid, care poate constitui în același timp și un mic-dejun sățios, este terciul din fulgi de ovăz. Pentru a-i da mai multă consistență și o textură cremoasă, am folosit lapte de cocos.

Voi puteți folosi orice lapte vegetal aveți, sau chiar apă simplă. Și la capitolul fructe avem diverse opțiuni. Eu am pus măr și stafide.

Terci cremos de ovaz si lapte de cocos

Terci cremos de ovaz si lapte de cocos

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu ovăz pe care vă recomand să le încercați:

Terci de ovăz la rece, cu semințe și fructe, fără zahăr
Terci din fulgi de ovăz – cel mai simplu, sățios și delicios mic-dejun, recomandat de nutriționiști
Mâncărică din ovăz și legume – rețetă indiană pentru slăbit
Prăjitură cu ovăz și fructe – fără făină și zahăr rafinat

Terci de ovaz cu lapte

Terci de ovaz cu lapte

Terci de fulgi de ovaz cu lapte de cocos

Terci de fulgi de ovaz cu lapte de cocos

Ovaz fiert cu magiun

Ovaz fiert cu magiun

Terci cremos de ovaz si lapte de cocos

Terci de ovăz cremos, cu lapte de cocos

Categorie Breakfast, Dessert

Ingrediente
  

  • 1 cană de fulgi de ovăz
  • 1 cană de apă
  • 1 cană de lapte de cocos
  • 1 măr
  • 2 linguri de stafide
  • 3 linguri de fulgi de cocos
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță esență de rom sau vanilie
  • stevia sau alt îndulcitor după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Fulgii de ovăz se pun într-o crăticioară sau într-un ibric împreună cu apa și laptele de cocos. Se adaugă tot acum stafidele și scorțișoara se amestecă bine.
  • Se fierbe la foc mic câteva minute, până când fulgii de ovăz s-au înmuiat complet. Dacă este prea mult lichid, lăsați terciul să mai scadă.
  • Tăiați mărul cubulețe și adăugați-l în terciul fierbinte. Puneți fulgii de cocos și amestecați bine.
  • Îndulciți terciul cu puțină stevia sau alt îndulcitor, după gust și puneți puțină esență de care doriți, pentru aromă.

Notă

Terciul de ovăz cu lapte de cocos are o textură foarte cremoasă. Este delicios atât cald, cât și rece.
Eu l-am servit cu puțin magiun de prune fără zahăr. Combinația dintre gustul acrișor al magiunului și finețea ovăzului a mers de minune!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.