Ovăz la cuptor cu prune și nuci – desert vegan, fără zahăr și făină de grâu

Dacă vă place gustul fulgilor de ovăz și obișnuiți să îl includeți în deserturile sau gustările voastre, cu siguranță vă va plăcea și rețeta de mai jos.

Acest ovăz la cuptor cu prune și nuci este mult mai gustos decât banalul terci de ovăz. Un desert cu parfum de toamnă, pe care vă recomand să îl încercați!

Ovaz la cuptor cu prune si nuci

Imagine cu titlu de prezentare: Ovaz la cuptor cu prune si nuci

Îl pot mânca și cei care au intoleranță la gluten sau intoleranță la lactoză. Nu conține nici ouă sau zahăr.

Ovăz la cuptor cu prune și nuci – rețetă

Ingrediente

• 100 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia fără gluten)
• 100 g de nuci
• 10 curmale mari (vi le recomand pe acestea la preț bun)
• 120 ml de lapte vegetal
• 100 g de prune proaspete
• 2 linguri de ulei de cocos (vi-l recomand pe acesta dezodorizat)

Mod de preparare

Începeți prin a pune curmalele la înmuiat în apă fierbinte. Lăsați-le circa 20-30 de minute, apoi scurgeți-le de apă. Scoateți sâmburii (dacă au) și puneți-le în vasul unui robot mic cu lama S sau a unui mini-tocător.

Adăugați fulgii de ovăz și miezul de nucă. Mixați circa un minut, sau până când ingredientele se mărunțesc. Trebuie să obțineți o compoziție sfărâmicioasă, dar lipcioasă.

Dulciuri fara zahar

Cumpara cartea Dulciuri fara zahar

Transferați-o într-un bol și adăugați uleiul de cocos și laptele. Amestecați bine. Incorporați la final prunele spălate bine și tăiate cuburi.

Gustați și vedeți dacă este suficient de dulce. Dacă nu, puteți adăuga puțin îndulcitor nin-caloric după gust, precum stevia, green sugar sau eritritol.

Transferați compoziția într-o tavă mică dreptunghiulară sau pătrată. Poate fi chiar și un vas yena sau alt vas din sticlă termorezistentă.

Se nivelează și se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 20-25 de minute. Este gata când s-a rumenit deasupra și a devenit ferm la atingere, ca o budincă. Lăsați ovăzul la răcorit, apoi îl puteți servi. Se taie pătrate cu cuțitul și se scot pe farfurie.

Acest preparat poate fi copt în forme mici (ex. vase ramekin sau căni termorezistente). Veți obține porții individuale, care se servesc cu lingura direct din recipient.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi numeroase rețete cu ovăz, pe care vă recomand să le încercați:

Ovăz copt cu mere și scorțișoară la cuptor, fără zahăr, făină, ulei – mai bun și mai rapid decât plăcinta clasică
Batoane din mere și ovăz – rețetă ieftină de post, fără zahăr și făină de grâu
Ovăz fiert cu cacao și fructe – desert de post fără zahăr
Batoane din morcov și ovăz, fără zahăr și ulei – un desert rapid și sănătos!

Sursă rețetă: Schnelle Rezepte, Tastier than porridge: https://www.youtube.com/watch?v=Oo7JuepbkhQ&ab_channel=SchnelleRezepte

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.