Halva din caju (Kaju burfi) – desert indian simplu

Halvaua din caju este un desert popular în India. Se poate prepara din orice fel de nuci, sau chiar din semințe.

Rețeta este foarte simplă și necesită doar 2 ingrediente de bază: nuci și zahăr.

Halva din caju - desert indian

Halva din caju – desert indian: Stockimagefactorycom – www.freepik.com

Mai întâi nucile se macină fin. Apoi se prepară un sirop din apă și zahăr. Se amestecă nucile măcinate cu siropul până rezultă o pastă.

Aceasta se întinde și se taie cu cuțitul în formele dorite.

Mai simplu de atât nu se poate.

Este un desert extrem de ușor și rapid. Totodată, este și sățios, întrucât conține aproape doar nuci. Cantitatea de zahăr nu este foarte mare.

Citește și – Halva în două culori, din semințe și miere – cel mai hrănitor desert de post

Halva indiană din caju (Kaju burfi/kutli) – rețetă

Ingrediente

  • 1 ½ căni de nuci caju
  • ½ cană de apă
  • ¾ cană de zahăr
  • ¼ linguriță de pulbere de cardamom
  • 2 lingurițe de ulei de cocos

Mod de preparare

Puneți nucile caju într-un robot mic cu lama S. Mixați-le cât să se mărunțească fin. Nu le procesați prea mult, deoarece vor începe să elibereze uleiurile naturale și acest lucru nu este necesar.

Pentru a obține o textură mai fină și a evita formarea cocoloașelor, treceți făina de caju printr-o sită fină.

Pregătiți acum siropul.

Puneți ½ cană de apă și ¾ cană de zahăr într-o tigaie largă.

Adăugați ¼ linguriță de pudră de cardamom și amestecați bine cu o lingură de lemn.

Când zahărul s-a topit, adăugați făina de caju.

Dați focul la mic și amestecați bine cu lingura.

Trebuie să amestecați în continuu, pentru ca pasta de caju să nu se prindă de fundul tigăii. Amestecați încet.

Când a bsorbit siropul de zahăr și s-a îngroșat, adăugați uleiul de cocos.

Când pasta s-a legat ca o gumă și nu se mai lipește de tigaie, este gata.

Puneți o foaie de copt pe masă. Ungeți-o cu ulei de cocos.

Transferați pasta de caju fierbinte pe jumătate din suprafața hârtiei. Ungeți-o cu puțin ulei de cocos. Pasta este lipicioasă și nu o puteți modela cu mâinile.

Acoperiți-o cu partea cealaltă jumătate de hârtie.

Cu un sucitor, întindeți pasta într-o foaie dreptunghiulară, groasă cât un deget.

Este important să o întindeți cât e fierbinte.

Desfaceți hârtia de deasupra. Ungeți cuțitul cu ulei și tăiați foaia pe diagonală, astfel încât să obțineți triunghiuri. Sau tăiați-o în forme pătrate.

După ce se întăresc, bucățile de halva se vor întări și mai mult.

Citește și – Halva de casă din semințe de susan și miere

Sugestii

Puteți face această halva și din nuci românești sau migdale. Fiecare din ele va avea o aromă diferită.

În mod tradițional, se folosește unt ghee în locul uleiului de cocos. Însă în varianta de post se poate folosi ulei de cocos sau margarină.

Sursă articol: Home Cooking Show, Kaju Katli, Cashew Burfi: https://www.youtube.com/watch?v=rdOea4427D0&ab_channel=HomeCookingShow

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.