Halvaua din caju este un desert popular în India. Se poate prepara din orice fel de nuci, sau chiar din semințe. Rețeta este foarte simplă și necesită doar 2 ingrediente de bază: nuci și zahăr. Mai întâi nucile se macină […]
Articole despre 'halva de casă'
Halva în două culori, din semințe și miere – cel mai hrănitor desert de post
Deserturile de casă sunt întotdeauna mai sănătoase decât dulciurile din comerț. Iar când ingredientele folosite sunt pline de substanțe nutritive, desertul obținut va fi negreșit mult mai consistent. Un desert care poate fi inclus în categoria alimentelor hrănitoare este halvaua. […]
HALVA de casă – rețetă tradițională din Sfântul Munte Athos
Una din cele mai populare rețete de halva este cea grecească, în compoziția căreia intră ingrediente de care dispunem și noi. Spre deosebire de rețeta românească, obținută din miez de floarea-soarelui, cea grecească are o textură mai moale și mai […]
HALVA de casă din semințe de SUSAN și MIERE – un desert bogat în MINERALE esențiale
Halvaua este un desert tradițional în țări precum Grecia, Orientul Mijlociu, Asia Centrală și de Est și Israel, consumat cu plăcere atât de copii, cât și de adulți. În limba arabă, halva înseamnă „dulce”. Varianta din semințe și miere de […]
Cum să faci HALVA din SUSAN și nucă de COCOS – o rețetă bogată în MINERALE și compuși care reduc GRĂSIMEA
Noi românii știm că halvaua se obține din miez de floarea-soarelui, însă în Orientul Mijlociu, acest produs se face din susan, mai precis din tahini (pastă de susan). Variantele acestei rețete sunt nenumărate, în funcție de zonă. În unele regiuni din […]
Halva din semințe de susan – un desert sănătos
Dacă simțiți nevoia să mâncați ceva dulce, dar care să fie și sănătos și hrănitor, puteți încerca o rețetă simplă de halva de casă, din semințe de susan. Halvaua este un desert tradițional în Grecia și Orientul Mijlociu, preparată de […]
HALVA grecească – desert simplu, de post
Halvaua este o budincă de griș, îndulcită cu sirop și decorată cu stafide și nuci. Este un desert cu origini arăbești, care a fost adoptat de mai multe culturi. În Grecia, acesta este servit mai ales în perioadele de post de peste […]
Halva de casă – din semințe de floarea-soarelui și susan
Halvaua nu este cel mai sănătos desert. Însă dacă este făcută în casă, poate fi servită ocazional. Mai ales în posturi. Conține vitamina B1, vitamina E, calciu, fier, grăsimi, proteine și calorii. Consumată pe termen lung, poate duce la îngrășare. […]