Halvaua făcută după rețeta de mai jos, propusă de Georgiana Rusul, este un adevărat răsfăț în perioada posturilor. Mai mult decât atât, fiind făcută în casă din ingrediente naturale, este un preparat sănătos. Poate fi servit atât ca desert, cât […]
![](https://lataifas.ro/lataifas.ro/wp-content/uploads/2023/03/halva-150x150.jpeg)
Halvaua făcută după rețeta de mai jos, propusă de Georgiana Rusul, este un adevărat răsfăț în perioada posturilor. Mai mult decât atât, fiind făcută în casă din ingrediente naturale, este un preparat sănătos. Poate fi servit atât ca desert, cât […]
Halvaua este un desert pe care mulți îl asociem cu perioada de iarnă, în special cu postul Crăciunului. Rețetele diferă de la o țară la alta, de la o casă la alta. Se pot folosi diverse ingrediente, de la semințe […]
Halvaua este un desert foarte popular în perioada posturilor, mai ales în sezonul rece. Este hrănitoare și ține de saț. Unii o servesc la micul-dejun. Din păcate, halvaua din magazine are aditivi nedoriți. Multe mărci au sirop de fructoză sau […]
Vă place halvaua? Obișnuiți să o serviți la micul-dejun sau ocazional ca desert? Încercați să o faceți în casă. Rețeta prezentată mai jos este foarte simplă. Nu conține zahăr, nici griș sau alte ingrediente folosite în mod normal la halvaua […]
Halvaua din caju este un desert popular în India. Se poate prepara din orice fel de nuci, sau chiar din semințe. Rețeta este foarte simplă și necesită doar 2 ingrediente de bază: nuci și zahăr. Mai întâi nucile se macină […]
Deserturile de casă sunt întotdeauna mai sănătoase decât dulciurile din comerț. Iar când ingredientele folosite sunt pline de substanțe nutritive, desertul obținut va fi negreșit mult mai consistent. Un desert care poate fi inclus în categoria alimentelor hrănitoare este halvaua. […]
Una din cele mai populare rețete de halva este cea grecească, în compoziția căreia intră ingrediente de care dispunem și noi. Spre deosebire de rețeta românească, obținută din miez de floarea-soarelui, cea grecească are o textură mai moale și mai […]
Halvaua este un desert tradițional în țări precum Grecia, Orientul Mijlociu, Asia Centrală și de Est și Israel, consumat cu plăcere atât de copii, cât și de adulți. În limba arabă, halva înseamnă „dulce”. Varianta din semințe și miere de […]
Noi românii știm că halvaua se obține din miez de floarea-soarelui, însă în Orientul Mijlociu, acest produs se face din susan, mai precis din tahini (pastă de susan). Variantele acestei rețete sunt nenumărate, în funcție de zonă. În unele regiuni din […]
Dacă simțiți nevoia să mâncați ceva dulce, dar care să fie și sănătos și hrănitor, puteți încerca o rețetă simplă de halva de casă, din semințe de susan. Halvaua este un desert tradițional în Grecia și Orientul Mijlociu, preparată de […]
Halvaua este o budincă de griș, îndulcită cu sirop și decorată cu stafide și nuci. Este un desert cu origini arăbești, care a fost adoptat de mai multe culturi. În Grecia, acesta este servit mai ales în perioadele de post de peste […]
Halvaua nu este cel mai sănătos desert. Însă dacă este făcută în casă, poate fi servită ocazional. Mai ales în posturi. Conține vitamina B1, vitamina E, calciu, fier, grăsimi, proteine și calorii. Consumată pe termen lung, poate duce la îngrășare. […]