Halvaua făcută după rețeta de mai jos, propusă de Georgiana Rusul, este un adevărat răsfăț în perioada posturilor. Mai mult decât atât, fiind făcută în casă din ingrediente naturale, este un preparat sănătos. Poate fi servit atât ca desert, cât […]
Articole despre 'halva de casă'
Halva cu nucă și semințe de cânepă (fără zahăr)
Halvaua este un desert pe care mulți îl asociem cu perioada de iarnă, în special cu postul Crăciunului. Rețetele diferă de la o țară la alta, de la o casă la alta. Se pot folosi diverse ingrediente, de la semințe […]
Halva de casă cu măr – rețetă de post fără zahăr
Halvaua este un desert foarte popular în perioada posturilor, mai ales în sezonul rece. Este hrănitoare și ține de saț. Unii o servesc la micul-dejun. Din păcate, halvaua din magazine are aditivi nedoriți. Multe mărci au sirop de fructoză sau […]
Halva fără zahăr, făcută la rece
Vă place halvaua? Obișnuiți să o serviți la micul-dejun sau ocazional ca desert? Încercați să o faceți în casă. Rețeta prezentată mai jos este foarte simplă. Nu conține zahăr, nici griș sau alte ingrediente folosite în mod normal la halvaua […]
Halva din caju (Kaju burfi) – desert indian simplu
Halvaua din caju este un desert popular în India. Se poate prepara din orice fel de nuci, sau chiar din semințe. Rețeta este foarte simplă și necesită doar 2 ingrediente de bază: nuci și zahăr. Mai întâi nucile se macină […]
Halva în două culori, din semințe și miere – cel mai hrănitor desert de post
Deserturile de casă sunt întotdeauna mai sănătoase decât dulciurile din comerț. Iar când ingredientele folosite sunt pline de substanțe nutritive, desertul obținut va fi negreșit mult mai consistent. Un desert care poate fi inclus în categoria alimentelor hrănitoare este halvaua. […]
HALVA de casă – rețetă tradițională din Sfântul Munte Athos
Una din cele mai populare rețete de halva este cea grecească, în compoziția căreia intră ingrediente de care dispunem și noi. Spre deosebire de rețeta românească, obținută din miez de floarea-soarelui, cea grecească are o textură mai moale și mai […]
HALVA de casă din semințe de SUSAN și MIERE – un desert bogat în MINERALE esențiale
Halvaua este un desert tradițional în țări precum Grecia, Orientul Mijlociu, Asia Centrală și de Est și Israel, consumat cu plăcere atât de copii, cât și de adulți. În limba arabă, halva înseamnă „dulce”. Varianta din semințe și miere de […]
Cum să faci HALVA din SUSAN și nucă de COCOS – o rețetă bogată în MINERALE și compuși care reduc GRĂSIMEA
Noi românii știm că halvaua se obține din miez de floarea-soarelui, însă în Orientul Mijlociu, acest produs se face din susan, mai precis din tahini (pastă de susan). Variantele acestei rețete sunt nenumărate, în funcție de zonă. În unele regiuni din […]
Halva din semințe de susan – un desert sănătos
Dacă simțiți nevoia să mâncați ceva dulce, dar care să fie și sănătos și hrănitor, puteți încerca o rețetă simplă de halva de casă, din semințe de susan. Halvaua este un desert tradițional în Grecia și Orientul Mijlociu, preparată de […]
HALVA grecească – desert simplu, de post
Halvaua este o budincă de griș, îndulcită cu sirop și decorată cu stafide și nuci. Este un desert cu origini arăbești, care a fost adoptat de mai multe culturi. În Grecia, acesta este servit mai ales în perioadele de post de peste […]
Halva de casă – din semințe de floarea-soarelui și susan
Halvaua nu este cel mai sănătos desert. Însă dacă este făcută în casă, poate fi servită ocazional. Mai ales în posturi. Conține vitamina B1, vitamina E, calciu, fier, grăsimi, proteine și calorii. Consumată pe termen lung, poate duce la îngrășare. […]