Halva de casă cu măr – rețetă de post fără zahăr

Halvaua este un desert foarte popular în perioada posturilor, mai ales în sezonul rece.

Este hrănitoare și ține de saț. Unii o servesc la micul-dejun.

Halva de casa cu mar – reteta de post fara zahar

Imagine sugestiva: Halva de casa cu mar – reteta de post fara zahar

Din păcate, halvaua din magazine are aditivi nedoriți. Multe mărci au sirop de fructoză sau alți îndulcitori, precum și grăsimi procesate.

Din fericire, halvaua se poate prepara în casă, din ingrediente simple, ușor accesibile.

Rețeta pe care v-o prezentăm mai jos nu conține deloc zahăr. Desertul obținut este natural și totodată foarte gustos. Are un gust dulce moderat.

Poate fi dat și copiilor. Poat fi inclusă și în dieta diabeticilor, în dieta celor care au intoleranță la gluten sau lactoză.

Halva de casă cu măr – rețetă

Ingrediente

  • 100 g de miez de floarea-soarelui
  • 2 mere
  • 20 g de ulei de cocos

Mod de preparare

Puneți miezul într-un bol cu apă și lăsați-l la înmuiat. A doua zi, clătiți-l cu apă, scurgeți-l și coaceți-l într-o tigaie sau în cuptor. Trebuie să se rumenească puțin.

Spălați merele și puneți-le la copt în cuptor la 180 de grade Celsius. În 20 de minute ar trebui să fie gata.

Înlăturați cotoarele cu semințe și pasați pulpa. Trebuie să obțineți un piure fin.

Adăugați peste el miezul prăjit și uleiul de cocos. Introduceți blenderul vertical și pasați ingredientele până se fac pastă.

Transferați compoziția într-o caserolă sau tavă mică tapetată cu folie de plastic. Presați bine compoziția cu dosul lingurii și nivelați-o la suprafață.

Acoperiți-o deasupra cu folie. Dați vasul la frigider să stea până a doua zi.

Uleiul de cocos se solidifică atunci când este pus la rece. halva se va întări peste noapte, iar a doua zi o veți putea tăia.

Se porționează în pătrate și se păstrează la frigider, într-o caserolă cu capac.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi numeroase rețete de halva de casă:

Halva fără zahăr, făcută la rece
Halva de casă din semințe de susan și miere
Halva din susan și nucă de cocos – o rețetă bogată în minerale
Halva în două culori, din semințe și miere – cel mai hrănitor desert de post

Sursă articol: Felii din Natură, Halva cu măr copt: https://www.feliedinnatura.com/post/halva-cu-m%C4%83r-copt?lang=ro

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.