Salată de vinete cu roșii și ardei, în stil marocan – un deliciu de vară!

Dacă vă place salata de vinete, poate ar trebui să încercați ceva diferit vara aceasta. Vă propun o salată de vinete cu roșii și ardei în stil marocan.

Se numește „Zaalouk” și este absolut delicioasă, datorită legumelor coapte în cuptor. 

Salata de vinete cu rosii si ardei, in stil marocan - un deliciu de vara

Imagine sugestiva: Salata de vinete cu rosii si ardei: Kamran Aydinov

Marocanii au diverse rețete cu vinete, precum Baba Ganoush sau Moutbal, care sunt la fel de gustoase.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu vinete, pe care vă recomand să le încercați:

Salată de vinete, ardei și roșii coapte – rețetă din Azerbaijan
Salată grecească de vinete (Melitzanosalata)
Vinete marinate pentru iarnă – o garnitura delicioasa si inedita
Vinete fragede la tigaie, cu roșii și usturoi – din bucătăria azeră

Zacusca de vinete

Zacusca de vinete

Salata de vinete cu rosii si ardei

Salată de vinete cu roșii - rețetă

Ingrediente
  

  • 2 vinete mari
  • 2 ardei grași (unul roșu, unul galben)
  • 1 roșie mare
  • 3-4 linguri de ulei presat la rece
  • 1/4 lămâie (sucul)
  • condimente: usturoi, sare, usturoi, boia, turmeric, chimen, pătrunjel

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați legumele, ștergeți-le de apă și puneți-le în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Înțepați-le cu o furculiță din loc în loc.
  • Stropiți-le cu puțin ulei și presărați sare. Dați-le în cuptor la 220 de grade Celsius pentru 30 de minute, sau până când coaja se înmoaie și legumele s-au înmuiat complet.
  • După ce s-au răcorit puțin, decojiți-le. Ardeii se curăță și de semințe. Tocați-le cu cuțitul grosier și puneți-le într-un bol încăpător.
  • Tăiați roșia cubulețe, usturoiul mărunt și pătrunjelul fin.
  • Puneți cele 3-4 linguri de ulei într-o tigaie, pe aragaz. Căliți usturoiul cu pătrunjelul câteva minute, apoi adăugați roșiile și restul condimentelor.
  • După 5 minute, adăugați vinetele și ardeii tocați. Amestecați și adăugați sucul de lămâie.
  • După 2-3 minute, stingeți focul. Presărați puțin pătrunjel verde tocat mărunt deasupra.
  • Puneți capacul și lăsați salata la „infuzat" câteva minute, apoi o puteți servi.

Notă

Salata de vinete și roșii poate fi servită caldă sau rece. Marocanii o pun pe un platou sau pe o farfurie întinsă și înting în ea cu pâine, pită sau lipie.
Poate fi așezată pe masă ca aperitiv, sau chiar ca fel principal. Este hrănitoare și sățioasă.
Sursă rețetă: Amaltajjiounoble, Authentic zaalouk recipe - easy & delicious moroccan eggplant salad: https://www.instagram.com/p/C7K2S6hJrbS/?e=c50a8029-6d3d-45aa-83fc-d837e1aa07d1&g=5

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.