Vinete marinate pentru iarnă – o garnitura delicioasa si inedita

Nu este deloc întâmplătoare activitatea de preparare a murăturilor înainte de venirea iernii.

Acestea nu doar deschid apetitul la mâncărurile grele din sezonul rece, ci fac și digestia să fie mai ușoară.

Vinete marinate pentru iarna - prea bune ca sa nu le incerci

Vinete marinate pentru iarna: Azerbaijan stockers

Dacă vă plac mult vinetele și vreți să le consumați cu plăcere și în afara sezonului, vă arătăm un mijloc inedit prin care face aceasta.

Puneți-le la marinat și veți obține o garnitură incredibil de gustos!

Cu siguranță mulți nici măcar nu știu că vinetele pot fi puse în oțet la fel ca și gogoșarii sau ardeii.

Vinetele marinate au un gust dulce-acrișor și pot acompania la fel de bine o friptură sau o mâncare de post, precum un piure sau un orez.

Vinete marinate – rețetă

Rezervați-vă circa două ore pentru a pregăti vinetele marinate.

Vinetele nu sunt singurul ingredient de care veți avea nevoie. Acestea trebuie umplute practic cu alte legume.

Aveți nevoie de un borcan înalt și larg, în care să încapă mai multe vinete în poziție verticală.

Ingrediente pentru un borcan:

• 4-5 vinete mici și subțiri
• 2 morcovi
• 1 ardei kapia
• ½ țelină mică
• 2 cepe medii
• 3-4 căței de usturoi
• 50 ml de ulei

Ingrediente pentru marinadă:

• 300 ml de oțet (9%)
• 3 linguri de zahăr
• 1,200 ml de apă
• 3-4 foi de dafin, boabe de ienibahar, muștar și piper, cimbru
• 3-4 căței de usturoi

Mod de preparare

Spălați bine vinetele. Decupați capacele cu tot cu codiță.

Secționați-le pe lung în 4, fără să ajungeți cu cuțitul până jos. Trebuie să obțineți un evantai, deci nu tăiați legumele de tot.

Puneți-le într-o cratiță cu apă și sare, în picioare. Cântăriți apa și apoi adăugați câte jumătate de lingură de sare la fiecare litru de apă.

Spălați și curățați restul legumelor, după caz. Dați-le prin răzătoarea cu găuri mici. Usturoiul este singurul care trebuie dat prin presă.

Puneți uleiul la încins într-o tigaie. Adăugați legumele rase și căliți-le câteva minute, până se înmoaie.

După ce legumele călite s-au răcit, puneți în ele usturoiul.

Vinetele se storc de apă și se umplu în interior cu amestecul de legume.

Se leagă apoi cu o ață ca să nu curgă umplutura.

Introduceți vinetele umplute într-un borcan încăpător, pe care l-ați așezat pe o tavă din metal.

Acum puteți pregăti marinada.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi alte rețete asemănătoare:

Roșii marinate cu mărar și busuioc – o salată coreeană fabuloasă!
Dovlecei marinați – o rețetă care merită încercată în acest sezon!
Pește marinat pentru iarnă

Puneți oțetul, apa, zahărul, dafinul și condimentele împreună la fiert într-o cratiță. După ce cristalele de zahăr și sare s-au topit, turnați marinada fierbinte în borcan.

Zeama trebuie să acopere complet legumele.

Adăugați acum usturoiul tocat bucăți și cimbrul.

Puneți capacul și lăsați vinetele să stea câteva ore în marinadă.

Vinetele sunt ca un burete care absoarbe ușor lichidele. Drept urmare, după 1-2 ore, verificați lichidul din borcan. Cu siguranță a scăzut și va trebui să completați.

Dacă nu mai aveți marinadă, faceți încă o tură.

După ce borcanul s-a umplut cu marinadă, înfiletați capacul strâns.

Următorul pas este sterilizarea acestuia într-o cratiță cu apă pentru 30 de minute.

Stingeți focul și lăsați borcanul să stea în apă. Când aceasta s-a răcit de tot, scoateți borcanul cu vinete și mutați-l la locul de păstrare.

Vinete marinate reteta

Vinete marinate reteta: Azerbaijan stockers

După 4-5 zile puteți degusta aceste vinete marinate delicioase!

Sursă articol: Iuliana Sbîrnea, Vinete impanate, marinate in otet cu mirodenii, Bucate Aromate: https://bucate-aromate.ro/2019/09/vinete-impanate/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.