Măceșele pe care vrem să le folosim la prepararea de siropuri, gemuri sau paste trebuie să fie coapte bine. Nu vă grăbiți să le culegeți dacă încă nu au devenit vișinii. Pentru a le putea pasa și a extrage pulpa, […]

Măceșele pe care vrem să le folosim la prepararea de siropuri, gemuri sau paste trebuie să fie coapte bine. Nu vă grăbiți să le culegeți dacă încă nu au devenit vișinii. Pentru a le putea pasa și a extrage pulpa, […]
Roșiile sunt pe cât de sănătoase, pe atât de pervertite prin tratarea lor cu pesticide și alte substanțe dăunătoare. Fiecare încearcă să facă rost de roșii naturale, cultivate în regim propriu, fără chimicale. Cu siguranță aveți propria voastră rețetă de […]
Hreanul este unul din cele mai potente antibiotice ale naturii. În acest articol vă prezentăm o rețetă de sos de hrean care poate fi făcut pentru iarnă. Fratele Daniel de la Mănăstirea Slănic, care dă această rețetă, îl numește „antibiotic […]
Hreanul are un sezon scurt și de aceea trebuie să vă mișcați repede. Rădăcinile proaspete sunt suculente și se mărunțesc mai ușor. Pentru rețeta de mai jos nu trebuie să folosiți răzătoarea. Pe canalul de Youtube „Rețetele Mihaelei” am găsit […]
Orice gospodină respectabilă se îngrijește să-și pună vinete pentru iarnă. Fiecare are o anumită rețetă sau metodă pe care o urmează. Unele preferă să le păstreze în congelator, altele în borcane. Congelarea este o metodă bună de conservare, însă diminuează […]
Abundența de fructe disponibilă toamna îi determină pe unii să găsească diverse modalități de conservare. Când vine vorba de prune, avem câteva rețete la dispoziție: dulceață sau magiun, compot sau prune uscate. În acest articol vă arătăm o altă metodă […]
Preparatele din roșii s-au tot scumpit în ultima vreme. Bulionul, pasta de roșii și sucul de roșii au prețuri foarte mari, iar calitatea lor este îndoielnică. Prezența roșiilor în aceste produse este de câteva (zeci de) procente. Singura soluție este […]
Nu știu dacă ați mai auzit până acum de „caviar de vinete” sau „caviar de legume”. Aceste rețete sunt preluate din bucătăria ucraineană sau turcească. Sunt de fapt niște paste de legume fierte. Datorită aspectului asemănător caviarului au primit această […]
Marmelada este un deliciu care trezește multora amintiri plăcute din copilărie. Bunicii noștri nu aveau metode complicate de preparare a conservelor pentru iarnă. Nici nu foloseau aditivi sau conservanți chimici. De cele mai multe ori era suficientă fierberea îndelungată a […]
Iubitorii de pizza și spaghete de casă au întotdeauna o sticlă de ketchup în frigider. Din păcate, sortimentele pe care le găsim în magazine conțin multe E-uri. Cea mai mare problemă este că au o cantitate mare de zahăr adăugat. […]
Chiar dacă la noi lămâile se găsesc pe tot parcursul anului în magazine, calitatea lor nu este aceeași pe perioada verii. În plus, este foarte costisitor să cumperi lămâi în sezonul cald. Vrei să ai lămâi proaspete un an întreg? […]
Unii vor să știe cum se păstrează fructele mai mult timp, alții vor să se coacă mai repede. Pentru a accelera sau încetini procesul de coacere, este important să cunoaștem trăsăturile lor. Secretul coacerii bananelor Bananele au proprietăți unice între […]
Gospodinele profită în fiecare an de recolta bogată de verdețuri și legume și fac diverse zarzavaturi și conserve. Cele mai multe femei pun verdețurile în congelator și le păstrează de pe un an pe altul. Le folosesc la ciorbe, tocănițe, […]
Nu toate femeile își bat capul să facă borș în casă pentru acrirea ciorbelor. Mai ales cele tinere, care preferă variantele din comerț. Din păcate, borșul din magazine nu este natural și bineînțeles, nici sănătos. Nu conține probioticele, enzimele, vitaminele […]
Dacă ai o cantitate generoasă de pătrunjel acasă și nu știi ce să faci cu el, îți oferim o metodă simplă de a-l conserva. Fie că l-ai cules din grădină, fie că l-ai primit de la o vecină sau l-ai […]