Cum se păstrează hribii peste iarnă? Sunt cel puțin trei metode simple, pe care vă invit să le încercați. Hribii sunt un deliciu, care merită toți banii. Chiar dacă sunt mai scumpi comparativ cu alte tipuri de ciuperci sau bureți, […]

Cum se păstrează hribii peste iarnă? Sunt cel puțin trei metode simple, pe care vă invit să le încercați. Hribii sunt un deliciu, care merită toți banii. Chiar dacă sunt mai scumpi comparativ cu alte tipuri de ciuperci sau bureți, […]
Compotul este una din cele mai cunoscute metode de conservare a fructelor pentru iarnă. Se pot folosi diverse fructe, de la mere, pere și gutui, până la cireșe, struguri sau chiar pepene. Ați încercat să faceți vreodată compot de pepene […]
Există numeroase metode de a păstra roșiile pentru iarnă. Însă cele mai multe dintre ele presupun fierberea tomatelor. În acest articol vă arăt un mod inedit de a conserva roșiile, anume în cenușă. Gospodinele obișnuiesc să pună roșii pentru iarnă […]
În acest articol vă prezint o rețetă de pastă de ardei capia pentru iarnă, făcută cu nuci și usturoi, în stil libanez. Preparatul seamănă cu pasta de ardei care se numește Muhammara și este specifică Orientului Mijlociu. Această variantă conține […]
Toate fructele pot fi păstrate peste iarnă sub formă de dulceață, gem sau compot, inclusiv pepenele roșu. Vestea bună este că nu trebuie să folosim zahăr la conservarea lor. Dacă vă place mult gustul de pepene roșu, încercați rețeta de […]
Sezonul roșiilor este în toi și femeile gospodine au început deja pregătirile pentru iarnă. Cu siguranță aveți deja propria voastră metodă de a păstra roșiile pentru iarnă. În acest articol vă arăt o rețetă de roșii în suc propriu la […]
Pentru mulți dintre noi, timpul este pe primul loc. De aceea, când vine vorba de mâncare, preferăm să cumpărăm mâncare semi-preparată sau gata făcută. Din păcate, nu avem multe opțiuni sănătoase în comerț. Dacă citești eticheta, te îngrozești! Majoritatea preparatelor […]
Fructele sunt ușor perisabile și uneori ne dorim să le păstrăm proaspete mai mult timp. De pildă, se întâmplă să găsim o plasă de avocado la promoție. Eventual mâncăm 1-2 odată, dar cu restul ce facem? Ar fi păcat să […]
Măceșele pe care vrem să le folosim la prepararea de siropuri, gemuri sau paste trebuie să fie coapte bine. Nu vă grăbiți să le culegeți dacă încă nu au devenit vișinii. Pentru a le putea pasa și a extrage pulpa, […]
Roșiile sunt pe cât de sănătoase, pe atât de pervertite prin tratarea lor cu pesticide și alte substanțe dăunătoare. Fiecare încearcă să facă rost de roșii naturale, cultivate în regim propriu, fără chimicale. Cu siguranță aveți propria voastră rețetă de […]
Hreanul este unul din cele mai potente antibiotice ale naturii. În acest articol vă prezentăm o rețetă de sos de hrean care poate fi făcut pentru iarnă. Fratele Daniel de la Mănăstirea Slănic, care dă această rețetă, îl numește „antibiotic […]
Hreanul are un sezon scurt și de aceea trebuie să vă mișcați repede. Rădăcinile proaspete sunt suculente și se mărunțesc mai ușor. Pentru rețeta de mai jos nu trebuie să folosiți răzătoarea. Pe canalul de Youtube „Rețetele Mihaelei” am găsit […]
Orice gospodină respectabilă se îngrijește să-și pună vinete pentru iarnă. Fiecare are o anumită rețetă sau metodă pe care o urmează. Unele preferă să le păstreze în congelator, altele în borcane. Congelarea este o metodă bună de conservare, însă diminuează […]
Abundența de fructe disponibilă toamna îi determină pe unii să găsească diverse modalități de conservare. Când vine vorba de prune, avem câteva rețete la dispoziție: dulceață sau magiun, compot sau prune uscate. În acest articol vă arătăm o altă metodă […]
Preparatele din roșii s-au tot scumpit în ultima vreme. Bulionul, pasta de roșii și sucul de roșii au prețuri foarte mari, iar calitatea lor este îndoielnică. Prezența roșiilor în aceste produse este de câteva (zeci de) procente. Singura soluție este […]