Pastă de hrean pentru iarnă – făcută la blender, fără chin

Hreanul are un sezon scurt și de aceea trebuie să vă mișcați repede. Rădăcinile proaspete sunt suculente și se mărunțesc mai ușor.

Pentru rețeta de mai jos nu trebuie să folosiți răzătoarea. Pe canalul de Youtube „Rețetele Mihaelei” am găsit o metodă simplă de a pune hrean pentru iarnă.

Pasta de hrean pentru iarna – facuta la blender, fara chin

Pasta de hrean pentru iarna – facuta la blender, fara chin: Amanda Slater

Întrega operațiune durează în jur de 10 minute. Trebuie doar să aveți răbdare să lăsați hreanul la înmuiat în apă câteva zile. Acest pas ajută la eliminarea gustului amar din el, nu însă și a iuțelii.

Hrean mărunțit la blender pentru iarnă – rețetă

Ingrediente

  • 300 g de hrean
  • 50 ml de oțet (9 grade)
  • 50 ml de suc de lămâie
  • 15 g de sare
  • 100 ml de apă
  • opțional: 15 g de zahăr

Mod de preparare

Puneți rădăcinile de hrean pe un tocător și decojiți-le cu curățitorul de legume. Îndepărtați coaja și tăiați rădăcinile rondele mici.

Puneți-le într-un bol. Turnați peste ele apă rece, cât să le acopere. Dați vasul în frigider și lăsați-l să stea 2-3 zile.

Când sunteți pregătiți să faceți această rețetă, scurgeți apa și puneți bucățile de hrean în vasul blenderului.

Adăugați toate celelalte ingrediente: oțetul, zeama de lămâie și sarea. Mixați bine la viteză mare până când rădăcinile se macină complet.

Opriți robotul la intervale scurte de timp și răzuiți pereții. Compoziția finală trebuie să fie fină, fără bucăți mari de hrean.

Pasta rezultată se transferă într-un bol, apoi se pune în borcane mici. Se umplu bine, presând cu lingura compoziția ca să nu rămână boluri de aer. Înfiletați capacele strâns și dați borcanele în frigider.

Din cauză că nu este procesat termic și nu are conservanți adăugați, trebuie să păstrați acest hrean în frigider. Dacă îl puneți în cămară nu va rezista. Hreanul stă la frigider circa 2-3 luni.

Pentru o durată mai mare de valabilitate, puneți pasta de hrean în tava cu cuburi pentru gheață și dați-o în congelator. Astfel veți avea porții unice de hrean, care pot fi utilizate la nevoie.

În cazul în care vreți să mărunțiți o cantitate mai mare de hrean, este cel mai bine să folosiți mașina de tocat carne. Dacă urmați această metodă, folosiți doar jumătate din cantitatea de apă indicată în rețetă.

Sugestii de servire

Această pastă de hrean poate fi folosită la salata cu sfeclă, la sosuri, la supe și diverse mâncăruri.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete pe bază de hrean:

Pastă din hrean, miere și cuișoare pentru dureri în gât – leac rusesc
Hrean la borcan cu ghimbir, usturoi și miere – antibioticul sezonului rece
Tinctură cu efect antibiotic, din cimbru și hrean
Macerat de țelină, hrean și lămâie pentru curățarea ficatului

Sursă rețetă: Rețetele Mihaelei, Hrean la borcan pentru iarnă: https://www.youtube.com/watch?v=6jCvnwyIJ20&ab_channel=ReteteleMihaelei

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.