Cele mai sănătoase conserve din magazine – gătite la aburi, fără zahăr, fără BPA

Pentru mulți dintre noi, timpul este pe primul loc. De aceea, când vine vorba de mâncare, preferăm să cumpărăm mâncare semi-preparată sau gata făcută.

Din păcate, nu avem multe opțiuni sănătoase în comerț. Dacă citești eticheta, te îngrozești! Majoritatea preparatelor conțin E-uri, conservați, zahăr mult și grăsimi nesănătoase.

Conserve sanatoase in comert

Conserve sanatoase in comert: D’aucy

Conservele D’aucy nu au zahăr, conservanți, BPA

De curând am descoperit conservele D’ aucy, care promit ceva mai mult în acest domeniu. Nu au zahăr adăugat, iar metoda de preparare este chiar mai sănătoasă decât cea pe care o folosim noi, în casele noastre.

Cred că sunt singurele din România care merită cumpărate, de aceea vreau să le fac o scurtă recenzie. Nu facem reclamă pe site, dar produsele românești de calitate chiar merită promovate. 

Conservele D’aucy conțin legume, verdețuri, leguminoase și cereale atent selecționate, de calitate superioare. Sunt mii de fermieri și tehnicieni implicați în acest proiect.

Preparate la aburi, în suc propriu

Metoda de preparare aleasă de producători este la aburi (al vapore). Cu alte cuvinte, legumele sunt gătite la aburi, iar nu prin fierbere.

Sterilizarea lor se face la aburi, fără adaos de apă. Vaporii provin din apa eliberată de legume în timpul gătirii.

Se poate spune că alimentele din conservele D’aucy sunt preparate la aburi în suc propriu. Astfel se explică textura lor foarte bună, gustul, aroma și culoarea naturală.

Procesarea al vapore este minimă, cu un impact redus asupra alimentelor. Ea se realizează printr-o tehnologie avansată cu vacuum, la temperaturi mici. Acest lucru înseamnă că nutrienții din alimente sunt foarte bine conservați.

Gata de consum, ușor de folosit în rețete

Un alt avantaj al conservelor D’aucy este că alimentele sunt gata de consum. Doar desfaci conserva și le mănânci sau le folosești la mâncarea pe care vrei să o prepari (salate, tocănițe, ciorbe, granituri). Constituie o masă rapidă, sănătoasă și hrănitoare. Pot fi luate și la serviciu.

Cristian Mărgărit – consultat în nutrienți și fitness – recomandă aceste conserve deoarece nu conțin BPA. Le consideră o alegere sănătoasă chiar și pentru categoriile mai vulnerabile, precum copii și femeile însărcinate.

Unde se găsesc conservele D’aucy

Conservele D’aucy au un preț mai mare decât celelalte conserve, pentru că chiar merită. Le putem găsi în magazinele mari, precum Auchan, Cora, Mega Image, Selgros, Carrefour sau Metro. Dacă nu le vedeți la raft, le puteți solicita în magazin. Unele le aduc la cerere.

Iată câteva produse din fama D’aucy al vapore:

  • quinoa
  • grâu speltă
  • mazăre verde
  • fasole roșie
  • fasole albă
  • fasole neagră
  • linte
  • năut
  • fasole verde, fasole galbenă tăiată
  • porumb dulce (fără zahăr)
  • amestec de legume mexicane
  • sfeclă roșie cuburi

În concluzie, conservele D’aucy pot fi o cumpărătură bună deoarece fac economie de timp și sunt și o investiție în sănătatea noastră.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Margarină făcută în casă, fără conservați și arome artificiale
Vinete coapte și conservate în ulei de măsline pentru iarnă
Mere rase la borcan pentru iarnă, fără zahăr
Conservă din roșii, vinete și ardei pentru iarnă

Surse articol:

1. Cristian Mărgărit, Unde găsim conserve D’aucy: https://www.cristianmargarit.ro/2019/09/unde-gasim-conserve-daucy/
2. Daucy.ro: https://daucy.ro/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.