Conservă din roșii, vinete și ardei pentru iarnă

Orice gospodină trebuie să aloce timp pentru a-și dota cămara cu diverse conserve: tocane, zacuscă, dulcețuri, siropuri, murături.

Toate aceste bunătăți sunt pregătite cu ingrediente naturale, de sezon, și de aceea nu se compară cu conservele din magazine.

conserva din rosii, vinete si ardei pentru iarna

conserva din rosii, vinete si ardei pentru iarna

Cât timp sunt roșii, vinete și ardei în piață, cumpărați și puneți la păstrat pentru iarnă.

Din toate aceste legume se pot face numeroase conserve delicioase pentru la iarnă, cum este cea prezentată mai jos. Conține roșii, vinete, ardei grași, morcovi, pătrunjel și usturoi.

Conservă din roșii, vinete și ardei pentru iarnă – rețetă

Ingrediente

  • 3 kg de roșii
  • ½ kg de vinete
  • ½ kg de ardei grași
  • ½ kg de morcov
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 100 g de pătrunjel verde
  • 100 ml de ulei
  • 70 ml de oțet de 9 grade
  • 160 g de zahăr
  • 60 g de sare neiodată

 Mod de preparare

Curățați și spălați legumele și verdeața, după caz.

Pregătiți apoi 6 vase separate în care veți pune legumele tocate, pentru a le putea cântări ulterior.

Tăiați roșiile felii, ardeii și vinetele cubulețe potrivit de mari, iar cubulețe mici.

Ardeiul iute, usturoiul și pătrunjelul se toacă fin. Puteți folosi și alte verdețuri care vă plac, precum mărar sau busuioc.

După ce ați cântărit ingredientele separat, pregătiți o cratiță mare, cu pereții groși, în care veți fierbe zacusca.

Citește și – Zacuscă de sfeclă roșie pentru iarnă

Prima dată puneți roșiile. Lăsați-le la foc redus până când lasă zeamă suficientă.

Dați apoi focul puțin mai mare ca să înceapă a fierbe. Acum este momentul să puneți morcovul, sarea, zahărul și uleiul. Amestecați ușor și aduceți la punctul de fierbere.

Când începe să clocotească, dați focul la mic și puneți capacul. Lăsați legumele la fiert 20 de minute.

Urmează să puneți cuburile de vinete și ardei. Acestea trebuie să fiarbă încă 20 de minute, tot cu capacul pus.

Ultimele sunt ardeiul iute, usturoiul și pătrunjelul. Amestecați ușor și lăsați zacusca să fiarbă de aici încolo un sfert de oră.

Focul trebuie să fie mic și capacul pus pe oală.

Citește și – Zacuscă de vinete și morcov pentru iarnă (rețetă + beneficii)

La final se pune oțetul și se mai lasă să clocotească încă 3 minute. Amestecați bine, pentru omogenizare, apoi începeți să puneți fierbinte zacusca în borcane. Acestea trebuie să fie sterilizate înainte.

Înfiletați capacele ermetic și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei. Întoarceți-le cu gura în jos și acoperiți-le cu pături.

După ce s-au răcit, borcanele se depozitează în cămara cu bunătăți.

Veți fi foarte bucuroși la iarnă să scoateți câte un borcan de zacuscă și să îl serviți dimineața!

Citește și – Zacuscă de pește cu gogoșari, ardei și morcovi

Sursă articol: Rețete Ușoare, Salata „Uncle Ben’s” din roșii, vinete și ardei dulci (pentru iarnă): https://retete-usoare.eu/salata-uncle-bens-din-rosii-vinete-si-ardei-dulci-pentru-iarna/

 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.