Sos de hrean pentru iarnă – rețeta celui mai puternic antibiotic natural

Hreanul este unul din cele mai potente antibiotice ale naturii. În acest articol vă prezentăm o rețetă de sos de hrean care poate fi făcut pentru iarnă.

Fratele Daniel de la Mănăstirea Slănic, care dă această rețetă, îl numește „antibiotic la borcan”.

Sos de hrean pentru iarna – reteta celui mai puternic antibiotic natural

Imagine cu titlu sugestiv

Antibioticele care provin din alimente nu distrug flora intestinală. Ele nu omoară bacteriile bune, ci doar pe cele patogene.

Hreanul este un agent anti-infecțios remarcabil. Studiile l-au arătat eficace împotriva unui spectru larg de microorganisme care afectează tractul respirator, tractul gastrointestinal, cavitatea bucală și rinichii.

Sos de hrean pentru iarnă – rețetă

Ingrediente

  • ½ kg de rădăcini de hrean
  • 100 ml de oțet de 9 grade
  • 1 lingură de sare
  • 2 lingurițe de zahăr

Mod de preparare

Rădăcinile de hrean se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea cu găuri mici. Acest lucru ajută la extragerea principiilor active și la macerare.

Hreanul ras se pune într-un bol încăpător. Se adaugă sarea, zahărul și oțetul.

Amestecați bine cu o lingură de lemn. Sau puteți amesteca mai bine cu mâna acoperită de o mănușă. Trebuie să rezulte o pastă cremoasă.

Acesta este sosul de hrean care poate fi păstrat fără probleme peste iarnă, fără alți conservanți sau procesare termică.

Transferați pasta de hrean în borcănele și presați-o bine. Se înfiletează strâns capacele și se păstrează în frigider. Borcanele deschise trebuie consumate într-o săptămână.

Un condiment vindecător

Acest sos de hrean poate acompania diferite mese. Este savuros alături de fripturi de carne, pește sau legume. Se poate adăuga și în ciorbe sau tocănițe, în locul ardeiului iute sau al piperului. Este o garnitură delicioasă și totodată sănătoasă.

Dacă veți consuma iarna, în sezonul rece, când vă simțiți anemic, să folosiți această pastă de hrean la toate felurile de mâncare pe care le faceți”.

Poate fi consumat zilnic și ca mijloc profilactic împotriva infecțiilor.

Este un produs 100% natural. În sezonul rece o să fie prietenul dumneavoastră de nădejde și o să vedeți că nu o să vă lase la greu”.

Apelați la acest sos și atunci când sunteți deja răciți sau gripați. Însăși prepararea acestui sos ajută la desfundarea sinusurilor. Dacă aveți nasul înfundat, răzuirea hreanului va funcționa ca un decongestionant natural.

Hreanul face să treacă durerile în gât și tusea. Acesta poate fi folosit și extern. Cataplasmele cu hrean ras pot fi aplicate pe gât sau pe frunte. Se lasă să acționeze 10-30 de minute, sau cât suportă fiecare. Ajută chiar și în sinuzite, reumatism, lumbago, dureri de genunchi etc.

Din cauza iuțelii sale și a efectului iritant, se recomandă ungerea pielii în prealabil cu puțină cremă de gălbenele. Astfel veți evita arsura pielii.

Hreanul în medicina populară

În decursul timpului, hreanul a fost întrebuințat în diverse afecțiuni:

  • bronșită
  • sinuzită
  • răceală, gripă
  • infecții ale vezicii urinare
  • paradontoză
  • anemie
  • pleurezie
  • reumatism
  • sciatică

Fratele Daniel recomandă hreanul în infecțiile gastrointestinale, precum cele cauzate de Helicobacter pylori.

Precauții și contraindicații

Hreanul este contraindicat persoanelor cu ulcer gastric, gastrită hiperacide, hemoroizi, femeilor gravide și celor care alăptează.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile despre hrean:

Hreanul, un antibiotic puternic – consumatorii sunt feriți de infecțiile respiratorii, gastrointestinale, urinare și orale
Pastă de hrean pentru iarnă – făcută la blender, fără chin
Cum să pui hrean la borcan pentru iarnă (cu un secret) – medicamentul casei
Pastă din hrean, miere și cuișoare pentru dureri în gât – leac rusesc

Surse articol:

1. Walters SA. Horseradish: A Neglected and Underutilized Plant Species for Improving Human Health. Horticulturae. 2021; 7(7):167. https://doi.org/10.3390/horticulturae7070167
2. TRINITAS TV, Remediul minune: hreanul – antibiotic natural în borcan: https://www.youtube.com/watch?v=dj9NvicZoVA&ab_channel=TRINITASTV
3. Dennis’ Horseradish, 9 health benefits of horseradish you’ll love: https://dennishorseradish.com/health-benefits-horseradish/
4. Rachel Link, Horseradish root helps prevent respiratory ilness, UTIs & cancer, Dr. Axe: https://draxe.com/nutrition/horseradish-root/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.