Roșii marinate cu mărar și busuioc – o salată coreeană fabuloasă!

Roșiile murate cu mărar și busuioc sunt un deliciu pe masă!

Puțini vor spune că au mai gustat așa ceva vreodată.

Rosii marinate cu marar si busuioc – o salata coreeana fabuloasa

Imagine sugestiva – Rosii marinate cu verdețuri: arvind grover

Rețeta este preluată din bucătăria coreeană, acolo unde găsești cele mai sănătoase salate.

Specificul cuceritor al salatelor coreene

Coreenii au stilul lor propriu și inconfundabil de a face o salată să iasă în evidență.

Salatele lor sunt vibrante, savuroase și foarte sănătoase.

Sunt pline de culoare, nutrienți și condimente.

Dressing-urile pe care le folosesc fac diferența. Atât la capitolul gust, cât și la capitolul sănătate.

Citește și – Salată de castraveți cu oțet și condimente – rețetă din bucătăria chineză

Salatele lor sunt un fel de murături. Legumele sunt stropite cu sosuri din soia, oțet, ulei, muștar, miere și mirodenii și transformate într-o mâncare senzațională.

Salatele cu tofu sau verdețuri marinate sunt emblematice pentru bucătăria coreeană.

Dacă nu ați încercat până acum o salată de roșii coreeană sau o salată de castraveți coreeană, nu mai stați pe gânduri.

Cât sunt roșiile în sezon, faceți o probă.

Salată de roșii coreeană – rețetă

Ingrediente

• ½ kg de roșii mari sau roșii cherry / 500 g tomatoes
• 1 legătură de mărar / 1 bunch of dill
• 3-5 fire de busuioc proaspăt (verde sau mov) sau 1-2 lingurițe de busuioc uscat / half a bunch of fresh basil 
• 4 căței de usturoi / 4 cloves of garlic
• 1 ardei iute verde / 1 hot green pepper
• 2 lingurițe de sare / 2 teaspoons salt
• ½ linguriță de zahăr (sau miere) / ½ teaspoon sugar or honey
• 2 lingurițe de oțet de 9% / 2 teaspoons apple cider vinegar 
• 1 linguriță de piper negru măcinat / 1 teaspoon black pepper
• 3 linguri de ulei / 3 tablespoons oil

Mod de preparare

Spălați roșiile și tăiați-le pe fiecare în 6-8 bucăți.

Secționați-le mai întâi în jumătăți, apoi în felii.

Dacă folosiți roșii cherry, este suficient să le tăiați în două.

Puneți bucățile de roșii într-un bol larg. Pentru un aspect mai elegant, puneți monta salata de roșii marinate într-un vas yena oval sau drepunghiular.

Spălați mărarul și busuiocul și scurgeți-le de apă.

Tocați-le fin și puneți-le într-un bol.

Curățați cățeii de usturoi și tocați-i mărunt la cuțit.

Adăugați-i peste verdețiuri.

Procedați la fel și cu ardeiul iute. Acesta trebuie tocat cât mai mărunt.

Adăugați sarea, zahărul, piperul, oțetul și uleiul.

Amestecați bine ingredientele. Aceasta este marinata care se va adăuga la roșii.

Dacă roșiile sunt tari, puteți amesteca în ele cu o lingură.

Dacă roșiile sunt moi și suculente, puneți marinata deasupra, fără să amestecați. Distribuiți marinata cu o lingură printre roșii, pentu a evita zdrobirea lor.

Citește și – Clătite din legume – rețetă coreeană de post

Miroase deja foarte frumos. Dar salata trebuie să mai stea la marinat.

Așadar, acoperiți vasul cu un capac sau cu o folie.

Băgați-l în frigider și lăsați-l să stea cel puțin 15-20 de minute.

Dacă aveți răbdare, lăsați salata până a doua zi. Gustul ei va fi desăvârșit.

Salatele cu oțet nu sunt doar mai aromate și mai savuroase. Au o calitate în plus, anume aceea de a ușura digestia.

De aceea sunt ideale alături de mâncărurile grase, de fripturi sau grătare.

Nu mai puțin adevărat este că le puteți servi ca atare, pe pâine prăjită, ca o bruschetta.

Această salată poate fi realizată și din roșii coapte în cuptor sau ardei copți.

Citește și – Salată de castraveți cu sos de usturoi și mărar

Marinated tomatoes with dill and basil – recipe in english

Wash and cut the tomatoes in halves if they are cherry tomatoes or in slices. Place them in a bowl.

Cut the dill and the basil leaves. Finely chop the garlic cloves and the hot pepper.

Stir these ingredients in a separate bowl. Add the vinegar, the oil, the sugar, the salt and the black pepper. Stir well and pour this mixture over the tomatoes.

Cover the bowl and let the salad rest for 15-20 minutes.

You can serve it with any meal that’s high in fat or meat. It will hep you digest faster the proteins and the fat.

Surse articol:

1. Alina FooDee, Roșii murate – cea mai delicioasă și simplă rețetă: https://www.youtube.com/watch?v=mAzdd_mDsPY&ab_channel=AlinaFooDee
2. Kim, 17 Best korean salads, Insanely Good: https://insanelygoodrecipes.com/korean-salads/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.