Brioșe fără făină, zahăr și ulei – bogate în proteine și slabe în carbohidrați

Aceste brioșe fără făină și zahăr se prepară din mascarpone, ouă și făină de migdale. Sunt bogate în proteine și grăsimi și au un conținut redus de carbohidrați.

Pot fi incluse în dieta ketogenică (keto), în dieta diabeticilor și a celor care au intoleranță la gluten.

Briose fara zahar, faina si ulei - bogate in proteine, slabe in carbohidrati

Imagine cu titlu sugestiv: Briose cu mascarpone 

Pot fi servite pe post de desert sau gustare. Fiind un dulce sănătos, din ingrediente naturale, le puteți oferi și copiilor cu condiția să înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove (carob).

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Brioșe „magice” fără făină, zahăr și ulei – din iaurt, ou și cacao
Brioșe de post din făină integrală, fără zahăr
Brioșe cu ovăz și kefir (fără zahăr, făină și ulei)
Brioșe din 4 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei

Brioșe fără făină și zahăr - rețetă

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 250 g de mascarpone
  • 2 ouă
  • 80 g de făină de migdale
  • 40 g de cacao
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de stevia (sau alt îndulcitor, după gust)
  • extract de vanilie, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Spargeți ouăle într-un bol și bateți-le cu telul până se transformă într-o compoziție spumoasă.
  • Adaugați mascarpone și amestecați bine cu telul până la deplina incorporare.
  • Incorporați apoi ingredientele uscate: făina de migdale, praful de copt și pudra de cacao.
  • Adăugați îndulcitorul și vanilia și amestecați pentru omogenizare.
  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătiți apoi formele în care veți coace brioșele. Puteți folosi forme individuale din silicon sau hârtie, sau o tavă cu orificii pentru brioșe. Formele din hârtie și orificiile tăvii trebuie unse cu ulei sau unt în prealabil.
  • Repartizați compoziția în formele de brioșe pe trei sferturi, sau până sus. Nu vor crește foarte mult.
  • Dați brioșele în cuptor pentru 20-25 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă sunt coapte în centru înainte de a opri focul.
  • Brioșele din mascarpone trebuie păstrate în frigider, pentru a nu se altera. 

Notă

Aceste brioșe pot fi făcute din brânză de vaci, cremă de brânză de vaci, ricotta sau perle de brânză cu smântână.
Dacă vreți o variantă mai dietetică, vă sugerez să optați pentru o brânză de vaci slabă în grăsimi.  
Făina de migdale poate fi obținută în casă din migdale măcinate fin în blender. Aceasta poate fi înlocuită cu alte tipuri de oleaginoase măcinate sub formă de făină, precum nuci sau arahide sau chiar semințe de floarea-soarelui.
Țineți cont de faptul că fiecare din aceste tipuri de făinuri va influența într-o mică măsură gustul brioșelor. 
Sursă rețetă: Amalia.zsupon, Brioșe delicioase cu mascarpone și ciocolată, fără zahăr: https://www.instagram.com/p/C7mOykhIUeq/
 
 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.