Brioșe „magice” fără făină, zahăr și ulei – din iaurt, ou și cacao

Aceste brioșe sunt „magice” deoarece nu conțin făină, nici zahăr, nici ulei. Spre deosebire de rețetele tradiționale, cea prezentată mai jos are doar 4 ingrediente. 

Modul de preparare este foarte simplu, iar coacerea la fel de rapidă, mai ales dacă aveți un airfryer în casă.

Briose fara zahar, faina si iaurt

Imagine sugestivă: Briose fara zahar, faina si iaurt: ms-fox.pl

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați ingredientele cu un tel și să turnați compoziția în forme. Dacă aveți forme din silicon, treaba este și mai ușoară.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Brioșe de post din făină integrală, fără zahăr
Brioșe din fulgi de cocos și ouă – doar 2 ingrediente! Fără zahăr, făină, ulei!
Brioșe de ciocolată fără zahăr și făină – doar 2 ingrediente!
Brioșe cu portocală fără zahăr, ulei sau făină (keto, diabet)
Brioșe din 4 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei

Briose fara zahar, faina si iaurt

Brioșe „magice” fără făină, zahăr și ulei

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 1 ou
  • 200 g de iaurt
  • 40 g de cacao
  • 40 g de eritritol (stevia sau alt îndulcitor)

Mod preparare rețetă
 

  • Spargeți oul într-un bol. Adăugați îndulcitorul și mixați cu telul până obțineți o spumă.
  • Incorporați iaurtul și pudra de cacao. Omogenizați și gustați de dulce. Mai adăugați îndulcitor dacă este nevoie. Puteți adăuga și puțină esență de vanilie sau rom.
  • Turnați compoziția în forme de brioșe. Umpleți-le până sus, deoarece nu vor crește. Din acest motiv, se poate pune și 1 linguriță de praf de copt în compoziție.
  • Formele de brioșe umplute se dau în friteuză la 170 de grade Celsius, pentru 15-20 de minute.
  • Dacă nu aveți un aparat cu aer cald (airfryer), puteți coace brioșele în cuptor, la 180 de grade Celsius pentru circa 30-40 de minute, sau până când scobitoarea iese curată.

Notă

Lăsați brioșele la răcorit și apoi le puteți servi. Sunt bune ca desert, ca gustare sau chiar ca mic-dejun, dacă vă plac matinalele dulci.
Merg bine alături de o ceașcă de cafea, lapte sau ceai. Pot fi luate și la serviciu sau la școală. Dacă vreți să pregătiți aceste brioșe pentru copii, înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove (carob).
Aceasta din urmă nu are cofeină și conține mai mulți antioxidanți și mai multe minerale. În plus, pudra de cacao este amară, iar pudra de roșcove este mai dulce. 
Sursă rețetă: Easyclarissa: https://www.instagram.com/p/C635QviIObx/?e=feba2ff3-6bbf-4ff8-8ba7-0a0a1d71ecb8&g=5

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.