Brioșe din 4 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei

Dacă vă plac brioșele, trebuie să încercați rețeta de mai jos! Este un desert grozav pentru cei care au intoleranță la gluten sau intoleranță la lactoză.

Îl recomandăm de asemenea celor care urmează o dietă fără făină și fără zahăr. Curmalele pot fi înlocuite cu banane pasate, mere coapte/fierte și pasate sau chiar cu dovleac gătit și pasat.

Briose din 4 ingrediente – fara zahar, faina, ulei

Briose din 4 ingrediente – fara zahar, faina, ulei: Freepik.com

Brioșe din 3 ingrediente – rețetă

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 260 g de curmale
  • 40 g de cacao
  • 1 pliculeț de praf de copt

Mod de preparare

Începeți cu hidratarea curmalelor. Întrucât aceste fructe sunt foarte uscate, necesită înmuiere. Puneți-le într-un bol cu apă fierbinte și lăsați-le să stea 20 de minute.

Scurgeți apoi apa și puneți-le în vasul unui mini-tocător sau robot. Mixați până când se transformă într-o pastă, asemănătoare gemului.

Adăugați ouăle peste pasta de curmale, praful de copt și pudra de cacao. Mixați din nou câteva secunde, până când obțineți o compoziție fină și omogenă. Răzuiți pereții robotului și amestecați compoziția cu o paletă.

Asta a fost tot! Acum puteți coace brioșele. Puteți utiliza o tavă cu orificii pentru brioșe sau forme individuale, din hârtie sau silicon. Dacă folosiți o tavă specială de brioșe, ungeți orificiile cu puțin ulei.

Puneți câte 2-3 linguri de compoziție în fiecare formă și neteziți deasupra cu dosul lingurii. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25 de minute.

Brioșele vor crește și vor crăpa puțin la suprafață. Înainte de a le scoate, inserați o scobitoare în mijloc. Dacă aceasta iese uscată, înseamnă că sunt gata.

Brioșele se scot din formă după ce s-au răcorit. Sunt ferme, dar pufoase și moi în interior, precum buretele. Această textură este dată de ouă.

Brioșele pot fi date și copiilor, mai ales dacă înlocuiți pudra de cacao cu pudră de roșcove (carob). Aceasta nu are cofeină și nu provoacă agitație. În plus, este mai dulce la gust și are multe minerale.

Nu exagerați, ci serviți-le cu măsură! Chiar dacă sunt făcute din ingrediente naturale și nu au zahăr rafinat, sunt bogate caloric din cauza curmalelor. 100 de grame de curmale au în jur de 280 de kilocalorii.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr și făină:

Brioșe de ciocolată din quinoa – fără niciun gram de făină!
Brioșe de ciocolată fără zahăr și făină – doar 2 ingrediente!
Brioșe fără gluten și fără zahăr – doar 3 ingrediente
Brioșe din brânză și cocos – fără zahăr și făină

Sursă rețetă: Brioșe de ciocolată fără făină, unt și zahăr: https://www.youtube.com/watch?v=LY75pcwL5S4&t=2s&ab_channel=KochenzuHause

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.