Brioșe cu ovăz și kefir (fără zahăr, făină și ulei)

Dacă vă plac brioșele, dar țineți o dietă care nu vă permite să folosiți făină sau zahăr, încercați rețeta de mai jos.

Este un desert fără gluten și fără zahăr. Se face din fulgi de ovăz, kefir, ouă și stevia. Puteți folosi orice alt îndulcitor pe care îl tolerați.

Briose cu ovaz si kefir - fara zahar si faina

Briose cu ovaz si kefir – fara zahar si faina: Maggie Hoffman

Aceste brioșe fără zahăr și fără făină sunt potrivite pentru dieta celor cu intoleranță la gluten, pentru diabetici și pentru copii. Pot fi incluse și în curele de slăbire.

Brioșe cu ovăz și kefir fără zahăr – rețetă

Ingrediente

Mod de preparare

Începeți cu ouăle. Separați albșurile de gălbenușuri.

În bolul cu gălbenușuri puneți fulgii de ovăz măcinați, trecuți prin sită. Adăugați stevia, esența de vanilia, scorțișoara, apoi kefirul.

Amestecați bine cu un tel. Trebuie să rezulte o compoziție omogenă, ca o cremă.

Spălați cireșele și îndepărtați sâmburii. Adăugați-le în aluat. Puneți apoi bicarbonatul de sodiu și omogenizați compoziția.

Peste albușuri puneți un praf de sare și bateți-le cu mixerul până se fac spumă tare. Incorporați spuma treptat în aluat, amestecând ușor, cu mișcări gentile, de sus în jos.

Transferați aluatul în formele de brioșe pregătite. Puteți utiliza forme din silicon sau de hârtie. În ultimul caz, va trebui să ungeți formele cu puțin ulei.

  Cumpără cartea Dulciuri fără zahăr  

Dulciuri fara zahar

Dulciuri fara zahar

Dați tava cu brioșe în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. În circa 30 de minute ar trebui să fie gata. Însă depinde de cuptorul fiecăruia. Unii trebuie să le lase 40 de minute sau chiar mai mult.

După ce le scoateți din cuptor vor fi umflate, dar pe măsură ce se răcesc, se vor lăsa. Așteptați să se răcească de tot, apoi scoateți-le din forme. Se păstrează în frigider, într-o caserolă cu capac.

Brioșele cu ovăz și kefir sunt foarte fragede, pufoase și moi. Aceste calități sunt date de kefir.

Pot fi servite ca atare, ca desert sau gustare, sau la masă, cu un pahar de iaurt, lapte, cafea sau ceai.

Note și sugestii

Kefirul poate fi înlocuit cu iaurt. Puteți utiliza de pildă iaurt grecesc. Cireșele nu sunt obligatorii, însă dau mai multă savoare și culoare brioșelor.

Ar fi bine să folosiți fructe care sunt în sezon în momentul în care preparați brioșele. Se pot utiliza vișine, mere, banane, afine, coacăze, zmeură, caise, prune, piersici, tăiate bucăți.

Valori nutriționale

100 de grame de aceste brioșe conțin aproximativ:

  • 134,28 de kilocalorii
  • 6,12 g de proteine
  • 4,36 g de grăsimi
  • 17,70 g de carbohidrați

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr și fără gluten:

Brioșe pentru slăbit, fără zahăr și făină
Brioșe din brânză și cocos – fără zahăr și făină
Brioșe cu ovăz și afine (fără zahăr)
Brioșe cu portocală fără zahăr, ulei sau făină (keto, diabet)

Sursă articol: Gătit Acasă, Brioșe cu cireșe fără făină: https://www.youtube.com/watch?v=st7Yk3j2cxg&ab_channel=KochenzuHause

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.