Fursecuri din ovăz și semințe de in – fără coacere, fără zahăr, fără ulei

Aceste fursecuri din ovăz și semințe de in sunt perfecte pentru perioada de vară, când tot ce ne dorim este o bucătărie fără foc.

Nu trebuie să aprindeți aragazul sau cuptorul pentru a prepara aceste mici gustări. Toate ingredientele se amestecă și se formează fursecurile, care se dau ulterior în frigider. Atât de simplu este!

Fursecuri din ovăz și semințe de in – fără coacere, fără zahăr, fără ulei

Fursecuri din ovăz și semințe de in – fără coacere, fără zahăr, fără ulei

Eu am folosit ovăz și semințe de in, însă voi puteți folosi alte tipuri de semințe dacă vreți.

Aromele pe care le adăugați fac diferența. Mie îmi place mult gustul de anason, așa că am folosit pudră de anason stelat.

Fursecurile au avut o aromă deosebită datorită acestui ingredient! La fel de importantă e scorțișoara. 

  Cumpără cartea Dulciuri fără zahăr  

Dulciuri fara zahar

Dulciuri fara zahar

 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri fără foc, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri crude din măr ras, migdale și cocos – fără zahăr, făină, ulei
Biscuiți de post fără foc – din 3 ingrediente
Biscuiți cu cacao fără coacere, fără zahăr și gluten
Fursecuri de post fără zahăr și făină – făcute la rece din 3 ingrediente
Fursecuri aromate cu scorțișoară și ghimbir, fără coacere, fără zahăr, fără făină

Fursecuri din ovaz si seminte de in

Fursecuri din ovaz si seminte de in

Fursecuri din ovaz si seminte de in fara zahar

Fursecuri din ovaz si seminte de in fara zahar

Fursecuri din ovaz si in

Fursecuri din ovaz si in

Fursecuri de ovaz si seminte de in

Fursecuri de ovaz si seminte de in

Fursecuri din ovaz

Fursecuri din ovaz

Fursecuri din fulgi de ovaz

Fursecuri din fulgi de ovaz

Fursecuri din ovăz și semințe de in la rece - rețetă

Categorie Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 10 linguri de fulgi de ovăz măcinați grosier (70 g)
  • 1 lingură de semințe de in măcinate (10 g)
  • 2 linguri de pudră de cacao sau roșcove (carob)
  • 2-4 linguri de lapte vegetal sau apă
  • 2-3 linguri de miere (sau alt îndulcitor)
  • esență de rom, scorțișoară, anason

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți fulgii de ovăz în râșnița electrică de cafea sau într-un mini-robot și pulsați de câteva ori, cât să se mărunțească puțin, dar nu complet.
  • Măcinați apoi semințele de in complet, până se fac pulbere.
  • Amestecați făina de ovăz cu făina de in și pudra de cacao într-un bol.
  • Adăugați laptele sau apa, mierea și esențele. Amestecați totul foarte bine, cu mâna. Trebuie să rezulte o compoziție groasă, care se ține legată când o strângeți între degete.
  • Formați biluțe din compoziție în palme, apoi aplatizați-le pentru a le da aspect de fursecuri.
  • Puneți fursecurile formate pe o farfurie întinsă sau pe o tavă și dați-le în frigider. Lăsați-le să stea la rece câteva ore sau peste noapte. Se vor întări și vor deveni mai ferme.

Notă

Fursecurile acestea trebuie păstrate la frigider. Dar dacă stau la temperatura camerei nu se înmoaie, ci chiar devin mai uscate. 
 

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.