Biscuiți cu cacao fără coacere, fără zahăr și gluten

Dacă vă plac biscuiții, fursecurile și alte roințăieli uscate, încercați rețeta de mai jos. Este foarte simplă!

Nu necesită coacere în cuptor. Se prepară din ingrediente naturale: cereale, fructe și semințe.

Biscuiti cu cacao fara coacere (preparare la rece)

Imagine sugestiva: Biscuiti cu cacao fara coacere (preparare la rece): Alanna Risse

Nu conțin făină, nici gluten. Nu au zahăr adăugat. Textura lor este densă și crocantă.

Acești biscuiți au gust de ciocolată, datorită pudrei de cacao.

Dacă îi faceți pentru copii, înlocuiți cacaua cu pudră de roșcove. Nu are cofeină și este mai dulce la gust. În plus, conține mai multe minerale.

Biscuiți fără coacere – rețetă

Ingrediente

• 70 g de fulgi de ovăz
• 20 g de migdale tocate
• 50 g de unt de arahide (fără zahăr)
• 30 ml de ulei de cocos
• 40 ml de sirop de arțar sau miere lichidă
• 15 g de pudră de cacao

Mod de preparare

Puneți ingredientele lichide într-un bol: untul de arahide, siropul de arțar (sau mierea) și uleiul de cocos. Amestecați-le bine, până devin omogene.

Adăugați apoi ingredientele uscate: fulgii de ovăz, migdalele tocate cu cuțitul și pudra de cacao. Amestecați bine, până rezultă o compoziție groasă.

Dacă vreți ca biscuiții să fie mai crocanți și mai gustoși, rumeniți fulgii de ovăz și migdalele înainte.

Cu o cupă de înghețată, formați bile de compoziție și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

La final, aplatizați fiecare bilă cu degetele, dându-le o formă plată, rotundă, de biscuiți.

Dați tava la frigider. Biscuiții trebuie să stea la rece minim o oră, să se întărească. Fulgii de ovăz absorb lichidele și leagă compoziția. Iar uleiul de cocos are proprietatea de a se solidifica atunci când este ținut la rece.

Păstrați biscuiții într-o caserolă, în frigider.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți fără foc:

Biscuiți cu morcov și stafide – fără foc, fără zahăr, fără făină
Biscuiți din mrocov și semințe de in – rețetă fără foc
Biscuiți din morcov, dovlecel, semințe si cereale, fără foc – pot înlocui pâinea din comerț
Fursecuri de ciocolată cu ovăz – de post și fără coacere

Sursă articol: Sunlight Kitchen, No bake chocolate oatmeal cookies recipe: https://www.youtube.com/watch?v=yKiGEpPJ2_A&ab_channel=SunlightKitchen

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.