Fursecuri crude din măr ras, migdale și cocos – fără zahăr, făină, ulei

O idee de desert sau gustare rapidă sunt aceste fursecuri crude, făcute din măr ras, migdale și cocos. Se prepară în câteva minute și le puteți servi pe loc.

Nu conțin făină de cereale, zahăr sau ulei. Sunt o rețetă potrivită pentru Postul Mare, când se mănâncă multe crudități sau hrană uscată, fără untdelemn. Le puteți oferi și copiilor, fiind un dulce natural și sănătos. 

Fursecuri crude din mere, migdale si cocos

Fursecuri crude din mere, migdale si cocos

Făina de migdale poate fi înlocuită cu migdale măcinate fin, cu nuci sau semințe măcinate. De asemenea, făina de cocos poate fi substiuită cu fulgi de cocos. Aceștia se adaugă cât este necesar obținerii unei paste. Puteți folosi doar migdale sau doar cocos dacă nu le aveți pe amândouă. 

Aceste fursecuri pot fi date și în cuptor câteva minute, dacă vreți să le gătiți. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri fără foc, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri de post fără zahăr și făină – făcute la rece din 3 ingrediente
Biscuiți de post fără foc – din 3 ingrediente
Biscuiți din fulgi de ovăz, fără coacere în cuptor
Fursecuri de post fără zahăr și făină – făcute la rece din 3 ingrediente
Biscuiți cu morcovi și stafide – fără foc, fără zahăr, fără făină

Fursecuri cu mar fara coacere

Fursecuri cu mar fara coacere

Fursecuri fara foc din mere

Fursecuri fara foc din mere

Fursecuri fara foc din mere

Fursecuri crude din măr ras, migdale și cocos

Categorie Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 1 măr
  • 4-6 lingurițe de făină de cocos
  • 4 lingurițe de făină de migdale

Mod preparare rețetă
 

  • Mărul se curăță de coajă și se spală. Se dă prin răzătoarea cu găuri mici într-un bol.
  • Adăugați făina de migdale și făina de cocos. Amestecați totul foarte bine, până se incorporează făinurile.
  • Lăsați compoziția 5 minute în repaos. Dacă este încă prea moale sau zemoasă, mai adăugați făină de cocos. Trebuie să obțineți o pastă fermă.
  • Modelați pasta sub formă de biluțe (date prin fulgi de cocos), sau sub formă de fursecuri. Le puteți servi imediat, sau după ce le lăsați la rece puțin timp.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.