BISCUIȚI cu MORCOV și STAFIDE – fără foc, fără zahăr, fără făină

Recomandăm această rețetă îndeosebi celor care au un stil de viață activ și nu au vreme să gătească mâncăruri elaborate, cu atât mai puțin deserturi sofisticate.

Când vine vorba de gustări, majoritatea dintre noi apelăm la ronțăielile din comerț, scumpe, pline de sare și E-uri. Motivația este că sunt mai accesibile și mai gustoase. Problema este că aromele lor nu sunt naturale, ci sintetice și dăunătoare sănătății.

 

Gustările pe care vi le propunem nu conțin zahăr rafinat, nici făină, nici ouă, nici lactate. Se prepară din morcov, fulgi de cocos și stafide. Pare incredibil că din aceste ingrediente simple putem încropi niște gustări atât de bune la gust și sănătoase.

Sunt potrivite și pentru cei care țin regim, sunt alergici la gluten sau au diabet (în acest caz mierea se înlocuiește cu stevia).

Pot fi luate la pachet de copii la școală, sau de adulți la serviciu.

_______________________________________________________________________________________________________

Biscuiți cu morcov fără foc – rețetă

Din cantitățile date ies circa 12-15 biscuiți medii. Dacă vă place rețeta, măriți cantitățile ingredientelor, pentru a obține un lot mai mare, pentru doritori mai mulți.

Ingrediente

• 2 căni de fulgi de cocos
• ½ cană de morcov ras
• 3 linguri de ulei de cocos
• 3-4 linguri de stafide
• miere, după gust, sau alt îndulcitor natural

Preparare

Puneți fulgii de cocos în blenderul cu lama S și mixați până când aceștia se înmoaie și se transformă într-o pastă.

Adăugați apoi restul ingredientelor (cu excepția stafidelor). Mixați la viteză mică pentru a omogeniza ingredientele. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă, cu o consistență potrivită pentru a forma biscuiți.

Dacă nu „se ține”, puteți adăuga fulgi de ovăz, care ajută la legarea compoziției.

Gustați de dulce și ajustați după preferință. Incorporați stafidele și amestecați.

Din compoziția obținută, luați câte 1 lingură și modelați-o sub forma unor biluțe între palme. Puteți folosi aparatul pentru luat cupe de înghețată.

Așezați biluțele de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introduceți tava în congelator și lăsați fursecurile 10-15 minute, să se întărească.

Păstrați fursecurile într-o caserolă, în frigider. În congelator rezistă până la o lună.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Traditional Cooking School, Carrot Raisin No-Bake Treats (no sugar, grains, gluten, dairy, eggs, or nuts!): http://gnowfglins.com/2017/01/27/carrot-raisin-no-bake-treats/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.