Biscuiți de post fără foc – din 3 ingrediente

Nu trebuie să aveți pană de curent pentru a face acești biscuiți de post fără foc. Sunt o gustare simplă, pe care o poți realiza din câteva mișcări, potrivită pentru orice ocazie.

Iar dacă țineți post sau cură de slăbire, cu atât mai mult veți dori să încercați această rețetă.

Biscuiti de post fara foc – din 3 ingrediente

Imagine cu titlu sugestiv: Biscuiti de post fara foc – din 3 ingrediente

Biscuiții nu conțin zahăr rafinat, ulei sau făină. Se pregătesc din 3 ingrediente. Sunt adecvați și pentru diabetici sau celiaci (persoane cu intoleranță la gluten).

Biscuiți de post fără foc – rețetă

Ingrediente

• 2 linguri de fulgi de ovăz măcinați
• 50 g de cacao
• 3 linguri de miere

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați ingredientele. Puneți pudra de cacao într-un bol. Adăugați treptat mierea, amestecând bine cu o lingură de lemn. Frecați bine compoziția, până se leagă.

Măcinați fulgii de ovăz prin râșnița electrică de cafea, pentru a-i transforma într-o pulbere fină. Incorporați făina de ovăz în compoziția de mai sus, tot treptat.

Frământați cu mâna foarte bine. Ajustați cantitatea de ovăz și miere în funcție de consistența compoziției. Aceasta trebuie să fie tare, dar modelabilă. Ingredientele trebuie să facă „priză”.

Luați câte o linguriță de compoziție și dați-i o formă rotundă, apoi aplatizați-o, ca pe un fursec rotund.

Biscuiții se dau la frigider și se lasă să stea câteva ore. Cel mai bine este să îi lăsați la rece peste noapte. A doua zi vor avea un gust mai bogat și mai aromat. În plus, ovăzul se va hidrata mai bine iar compoziția va fi și mai legată.

Note și sugestii

Mierea poate fi înlocuită în această rețetă cu pastă de curmale, sirop de arțar sau alt îndulcitor lichid natural.

În compoziția biscuiților se pot adăuga și alte ingrediente, precum stafide, afine uscate, merișoare, bucăți de nuci, alune sau migdale.

Dacă vreți să dați fursecurilor o aromă specială, folosiți esență de rom, vanilie, portocală, migdale etc.

Rețete similare

Dacă v-a plăcut această rețetă, pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite de biscuiți de post care nu necesită coacere în cuptor sau alt tip de preparare termică:

Biscuiți din fulgi de ovăz, fără coacere în cuptor
Biscuiți cu morcov și stafide – fără foc, fără zahăr, fără făină
Biscuiți cu cacao fără coacere, fără zahăr și gluten
Fursecuri de ciocolată cu ovăz – de post și fără coacere

Sursă articol: Une Jeur Une Recette, Cookie-urile care îți vor schimba viața: https://www.youtube.com/watch?v=mBNtRSnbLTQ&ab_channel=UnjourUnerecette

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.