Fursecuri de post din 2 ingrediente – fără zahăr, gluten, ulei

O rețetă super-rapidă și reușită ca textură și gust este această rețetă de fursecuri de post. Nu conțin făină de cereale, zahăr, ulei, ouă sau lactate.

Fursecurile sunt vegane, fără gluten, dulci în mod natural. Este o rețetă potrivită pentru persoanele cu diverse intoleranțe sau alergii alimentare.

Fursecuri din 2 ingrediente

Fursecuri din 2 ingrediente: Imagine cu titlu sugestiv

Aveți nevoie doar de 2 ingrediente principale pentru a prepara aceste fursecuri: făină de migdale și piure de mere sau nectar natural de mere.

Acesta din urmă se poate obține în casă din mere fierte sau coapte și pasate fin, sau se poate cumpăra. 

Cumpără nectar de măr și gutuie fără zahăr

Nectar de mar si gutuie

Nectar de mar si gutuie

La finalul articolului veți găsi alternative sau înlocuitori pentru făina de migdale și piureul de mere.

Cumpără făină de migdale

Faina de migdale Herbavit

Faina de migdale Herbavit

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare de fursecuri pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri de post din 2 ingrediente, fără zahăr, făină, ulei
Fursecuri din banane și susan – fără făină, zahăr sau ulei!
Fursecuri de post rapide, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei
Fursecuri crude din măr ras, migdale și cocos – fără zahăr, făină, ulei

Fursecuri din migdale

Fursecuri de post din 2 ingrediente - rețetă

Course Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 60 g de făină de migdale
  • 90 g de piure de mere
  • esență de vanilie sau lămâie

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți făina de migdale într-un bol. Amestecați-o bine cu un tel ca să dispară toate cocoloașele.
  • Adăugați piureul de mere și esența. Amestecați bine, până rezultă o pastă omogenă.
  • Luați câte o bucățică din aluat și modelați-o între palme sub forma unei bile. Aplatizați-o puțin cu degetele, dându-i forma unui fursec rotund.
  • Opțional, puteți da fursecurile la final prin fulgi de migdale, pentru o textură mai crocantă și un aspect mai atractiv.
  • Pe măsură ce modelați fursecurile, așezați-le în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt.
  • Dați tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, pentru 10-12 minute.

Notă

Dacă nu aveți făină de migdale, o puteți obține în casă prin măcinarea migdalelor coapte (nesărate) în blender. 
Făina de migdale poate fi înlocuită în această rețetă cu făină de alte oleaginoase, mai ieftine, precum: nuci măcinate, alune sau arahide măcinate, semințe de floarea-soarelui sau de dovleac, măcinate. 
100 de prajituri fara zahar

100 de prajituri fara zahar

Piureul de mere poate fi înlocuit cu piure de banane crude (pasate), dovleac fiert/copt și pasat sau cartof dulce fiert/copt și pasat.
Țineți cont că gustul final va fi altul, în funcție de tipul de ingrediente pe care le alegeți.
Aceste fursecuri pot fi făcute cu diferite arome: vanilie, rom, lămâie, portocală. Astfel veți obține de fiecare dată un alt gust și un alt rezultat, deși compoziția este aceeași.
Sursă rețetă: Senzaebueno, Biscotti pan di mele 3 ingredienti: https://www.instagram.com/p/C7EcxS0o9ZJ/

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.