Fursecuri de post din 2 ingrediente, fără zahăr, făină, ulei

Dacă vreți o gustare dulce rapidă, ușor de făcut în casă, încercați aceste fursecuri din 2 ingrediente. Este rețetă foarte simplă și reușită.

Aceste fursecuri sunt dulci și aromate, deși nu conțin nici un gram de zahăr rafinat. Nu au nici măcar făină de grâu sau ulei în compoziție. Se prepară din făină de migdale și sirop de agave. 

Fursecuri de post din 2 ingrediente, fără zahăr, făină, ulei

Fursecuri de post din 2 ingrediente, fără zahăr, făină, ulei

Dacă nu aveți făină de migdale, o puteți face în casă din migdale ușor rumenite și măcinate în blender până se transformă într-o pulbere.

E adevărat că migdalele sunt destul de scumpe, însă ocazional le putem include în dietă. Au un gust mai bun decât alte nucifere.

Vestea bună este că le putem înlocui cu nuci românești, alune de pădure, arahide sau chiar cu semințe măcinate sub formă de făină. Desigur, gustul va fi diferit, în funcție de ceea ce alegeți.

Migdalele sunt mai plăcute la gust deoarece au o aromă mai blândă și o dulceață naturală.

Aceste fursecuri pot fi incluse în dieta persoanelor cu intoleranță la gluten, intoleranță la lactoză sau intoleranță la ouă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de fursecuri de post – fără zahăr, făină și ulei, pe care vă recomand să le încercați:

Fursecuri din banane și susan – fără făină, zahăr sau ulei!
Fursecuri din 2 ingrediente – vegan, keto, diabet (fără zahăr, făină sau ulei)
Fursecuri de post rapide, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei
Fursecuri crude din măr ras, migdale și cocos – fără zahăr, făină, ulei

Fursecuri din migdale si agave

Fursecuri din migdale si agave

Fursecuri din 2 ingrediente

Fursecuri din 2 ingrediente

Fursecuri din 2 ingrediente

Fursecuri din 2 ingrediente

Fursecuri din 2 ingrediente

Fursecuri din 2 ingrediente

Fursecuri din 2 ingrediente

Fursecuri din 2 ingrediente

Fursecuri din 2 ingrediente

Fursecuri de post din 2 ingrediente

Categorie Snack

Ingrediente
  

  • 120 g de făină de migdale
  • 60 g de sirop de agave

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți făina de migdale într-un bol. Adăugați făina de migdale și amestecați cu o lingură sau cu un tel mic. Trebuie să obțineți o pastă groasă, maleabilă.
  • Dacă este prea moale și nu se ține, mai adăugați făină de migdale. Dacă este prea vârtoasă și sfărâmicioasă, mai puneți sirop de agave.
  • Luați câte o bucățică de aluat și modelați-l sub forma unei bile. Aplatizați-o cu degetele pentru a-i arăta ca un fursec.
  • Puneți fursecurile formate pe hârtie de copt, în tava cuptorului sau în vasul friteuzei cu aer cald.
  • Eu am copt fursecurile la airfryer, la 170 de grade Celsius pentru 3-5 minute pe fiecare parte. Se coc foarte repede, devenind în scurt timp crocante și rumene. Fiți cu ochii pe ele să nu le ardeți.

Notă

Lăsați fursecurile să se răcească de tot înainte de a le consuma, deoarece textura lor va deveni mai fermă și crocantă.
Însă pe măsură ce stau, se vor frăgezi. Dacă le lăsați până a doua zi, veți vedea că sunt mai moi. 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.