Tort de mere și banane de post, fără coacere – fără zahăr, gluten, ulei

Am preparat acest tort de mere și banane ca replică la tortul de mere cu biscuiți. Am vrut să văd dacă pot înlocui biscuiții cu ceva fără făină și fără gluten și a mers.

Am utilizat banane, deoarece sunt ferme dar cremoase și dulci în același timp și se pretează ca bază pentru această prăjitură.

Tort de mere si banane - fara zahar, faina si ulei

Tort de mere si banane – fara zahar, faina si ulei

Vă recomand să încercați rețeta. Făina de cocos din budinca de mere este opțională, însă dă un gust dulceag și așa veți reduce din cantitatea de îndulcitor.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tort fără zahăr, gluten și ulei, pe care vă recomand să le încercați:

Tort economic, din biscuiți, mere și budincă de vanilie – desert rece, de post
Tort rapid cu biscuiți – desert de post
Tort fără foc și fără zahăr, doar din fructe (rețetă video)
Tort de morcov – fără zahăr, fără făină, fără ulei, fără foc

Tort cu mere

Tort cu mere

Tort cu mere si banane

Tort cu mere si banane

Tort cu banane si budinca de mere

Tort cu banane si budinca de mere

Tort mere si banane

Tort mere si banane

Tort mere si banane

Tort mere si banane

Tort din banane cu mere

Tort din banane cu mere

Tort fara coacere din fructe

Tort fara coacere din fructe

Tort de mere și banane de post

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 1 kg de mere
  • 500 ml de apă sau lapte vegetal
  • 7 linguri de amidon
  • 5-7 linguri de făină de cocos
  • 20-30 de picături de extract stevia (sau alt îndulcitor, după gust)
  • 1 lingură de esență de vanilie sau rom
  • 7-8 banane mari
  • 2-4 linguri de pudră de cacao sau roșcove

Mod preparare rețetă
 

  • Merele trebuie curățate de coajă, date prin răzătoare și călite până se înmoaie complet. În timpul fierberii se adaugă scorțișoara și puțină apă.
  • Când merele s-au înmuiat, adăugați făina de cocos și amestecați bine.
  • Dizolvați amidonul în cei 500 ml de apă și turnați-l în mere. Amestecați repede și energic cu o paletă. Compoziția trebuie să se îngroașe și să devină ca o budincă. Dacă este tot lichidă după 5 minute, mai puneți amidon.
  • Adăugați stevia sau îndulcitorul dorit și scorțișoara și omogenizați. Gustați dacă este suficient de dulce.
  • Turnați jumătate din compoziție într-un bol, în care veți adăuga pudra de cacao sau roșcove. Mai puneți puțin îndulcitor, deoarece cacaua este amăruie.
  • Acum puteți asambla tortul. Puneți o folie alimentară într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară medie, de circa 35 x 25 cm. Folia trebuie să vină peste pereții tăvii, și pe lungime și pe lățime, pentru a putea scoate tortul mai ușor după ce se încheagă.
  • Decojiți câte o banană pe rând și tăiați-o în lung pe orizontală în 2-3 felii. Trebuie să obțineți felii nici prea groase, nici prea subțiri.
  • Așezați feliile de banană în tavă, acoperind toată suprafața. Decojiți bananele pe rând, ca să nu se înnegrească.
  • Peste primul strat de banane turnați compoziția de mere caldă (cea cu cacao). Nivelați frumos și așezați un nou rând de felii de banane.
  • Puneți crema de mere rămasă (fără cacao) și nivelați.
  • Acoperiți tortul cu folia alimentară răsfrântă pe margini și dați tava în frigider. Trebuie să stea la rece peste noapte sau minim 4 ore. În acest interval, budinca se va întări.
  • Pentru a scoate tortul din tavă, trageți de marginile foliei sau ajutați-vă de un tocător (puneți-le peste tavă și răsturnați tortul). Depinde dacă vreți ca stratul de banane să fie deasupra sau dedesubt.
  • Presărați deasupra fulgi de cocos sau ciocolată rasă, ce vreți.
  • Tortul se taie pătrate mai mici sau mai mare, după preferință și scop.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.