Tort rapid cu biscuiți – desert de post

Tortul cu biscuiți este un desert rapid, simplu și ieftin. Îl poți pregăti din câteva ingrediente la îndemână.

Îți trebuie doar câțiva biscuiți, praf de budincă și gemul preferat.

Tort din biscuiti si vanilie - desert de post

Tort din biscuiti si vanilie – desert de post

Tort de post din biscuiți – rețetă

Ingrediente                                             

• 40 de biscuiți / 40 petits beurre biscuits
• 2 plicuri de budincă de vanilie / 2 vanille pudding packets (80 g)
• 1 borcan cu gem de prune /  400 grams of apple or preferred jam
• 1 borcan cu gem de mere / 400 grams of plum or preferred jam
• 400 ml de apă sau lapte vegetal / 400 ml water or vegetal milk

Mod de preparare

Rețeta este atât de simplă încât o poți face și într-o mică fereastră din timpul zilei.

Luați o tavă de pâine sau de chec. Așterneți o folie alimentară de plastic pe fund și pe pereți.

Așezați un strat de biscuiți. Puneți câte 2 pe lățime și câte 4 pe lungime. Dacă nu încap întregi, decupați-i cu cuțitul unde este nevoie.

Vă sfătuim să folosiți biscuiți beurre, deoarece sunt mai subțiri și absorb repede lichidele.

Întrucât se înmoaie mult mai repede decât alte tipuri de biscuiți, sunt mai potriviți pentru această rețetă.

Pregătiți acum crema.

Citește și – Tort vegan, fără zahăr, fără făină, fără coacere – rețetă simplă

Răsturnați conținutul borcanului cu gem de prune într-o crăticioară.

Puneți-l pe foc și adăugați 200 ml de apă.

Aduceți la punctul de fierbere.

Între timp, desfaceți un plic de budincă în puțină apă.

Când dulceața a început să clocotească, dați focul la mic și turnați praful de budincă dizolvat.

Amestecați repede și continuu. Crema se va îngroșa în câteva minute.

Turnați-o fierbinte peste primul strat de biscuiți. Distribuiți crema și nivelați pentru a obține un strat uniform.

Puneți al doilea rând de biscuiți peste crema fierbinte. Acest lucru îi va ajuta să se înmoaie.

Răsturnați conținutul borcanului cu gem de mere în cratiță. Adăugați 200 ml de apă și aduceți la punctul de fierbere.

Când clocotește, reduceți temperatura și puneți al doilea plic de budincă dizolvată în apă.

Amestecați bine și când budinca s-a îngroșat, turnați-o peste stratul de biscuiți.

Nivelați și acoperiți cu ultimul strat de biscuiți.

Citește și – Tort de post cu biscuiți și mere crude – trebuie să îl încerci!

Dacă doriți, puteți pregăti o glazură din ciocolată pentru a decora tortulețul pe deasupra.

Dacă nu, lăsați-l așa. Acoperiți-l deasupra cu folie de plastic și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei.

Când s-a răcit complet, mutați-l în frigider.

Trebuie să stea câteva ore la rece înainte de a-l tăia.

Este mai gustos și mai fraged după o noapte de stat la frigider.

Biscuiții se înmoaie mai bine și se pătrund cu aroma dulceților folosite.

Tort cu biscuiti

Tort cu biscuiti

Note și sugestii

Puteți înlocui gemul de prune și gemul de mere cu alt gem preferat.

De asemenea, puteți folosi budincă de ciocolată sau de lămâie în locul budincii de vanilie.

Folosiți-vă imaginația și diversificați rețeta.

Tort cu biscuiti si mere - de post

Tort cu biscuiti si mere – de post

Recipe in english

Cover a bread pan with plastic wrap. Place a first layer of biscuits.

Prepare the cream. Pour the jam in a pot. Add 200 ml of water and mix. Bring it to a boil.

Dissolve the pudding powder with water.

Reduce the flame and add it to the pot. Stir continuously until the cream starts to thicken.

After a few minutes pour half of the cream on top of the biscuit layer.

Spread the cream evenly and place another layer of biscuits.

Pour the rest of the cream and add the final layer of biscuits.

Cover the tray and leave it to cool. Place it in the frigde.

It’s best for the cake to stay in the fridge overnight. The biscuits will soften more and the cake will be moist and tender.

If you like, you can decorate the cake with a quick chocolate glaze.

You can use two different types of jam for each layer. The cake will be more flavoured.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.