TORT fără foc și fără zahăr, doar din FRUCTE (rețetă video)

Ne bucurăm să împărtășim cu voi rețeta unui tort de casă total diferit față de rețetele tradiționale, care se prepară cu făină, ouă și lactate.

Acest tort se obține doar din fructe uscate. Nu necesită nici măcar preparare termică. Avantajul major este că nu trebuie să folosiți zahăr rafinat. Se îndulcește cu miere. De altfel, și fructele sunt dulci în sine.

Sunt obligatorii curmalele și smochinele. Puteți folosi doar un singur tip, ori curmale, ori smochine. Acestea ajută la legarea compoziție.

Ca ingrediente uscate, puteți folosi nuci, migdale, alune, caju, toate patru cum am folosit noi, sau doar un singur tip, sau doar 2-3, după posibilități.

 

Tort raw-vegan – rețetă

Ingrediente stratul 1

• 200 g de curmale
• 200 g de migdale

Ingrediente stratul 2

• 200 g de smochine
• 150 g de nuci
• 100 g de alune
• opțional: 3 linguri de unt de cacao

Ingrediente stratul 3

• 200 g de caju
• 200 g de miere
• opțional: stafide pentru decor

Preparare

Puneți smochinele și curmalele în boluri separate la înmuiat în apă (cât să le acopere), câteva ore bune. Dacă folosiți apă caldă se vor înmuia mai repede. Acest lucru ajută la o mai ușoară procesare în blender.

După ce s-au înmuiat, scurgeți-le de apă, fără să o aruncați.

Măcinați și amestecați pe rând toate ingredientele, păstrând ordinea straturilor, folosind robotul cu lama S: curmalele cu migdalele (folosind și puțin din apa în care au stat la înmuiat), apoi smochinele cu nucile și alunele (și untul de cacao, dacă folosiți), apoi caju-ul, pe care îl veți amesteca cu miere.

Puneți-le pe rând într-o formă rotundă de tort (inel detașabil). Noi am folosit o formă de dimensiune mai mică, și am pregătit două tortulețe. Puteți folosi o singură formă, mai mare.

După primul strat, dați tava în frigider și lăsați compoziția să se întărească puțin, circa o oră, apoi întindeți celelalte straturi.

Decorați la final cu stafide, migdale, nuci sau alune, după gust. Dacă doriți să faceți ornamente din compoziția de fructe, cum am făcut noi, folosiți puțină nucă de cocos pentru a putea modela mai ușor formele.

Lăsați tortul să stea la rece peste noapte, pentru a-l putea tăia mai ușor.

Nu am tăiat să vă arătăm o felie pentru că l-am folosit la un eveniment special.

video:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.