Ați gătit vreodată spanacul așa? Spanac cremos cu smântână și brânză, slab în carbohidrați – dieta keto, diabet

O mâncare reconfortantă pe care o puteți pregăti mai ales în sezonul rece este acest spanac cremos cu smântână și brânză. Rețeta se integrează perfect în dieta keto și în regimul diabeticilor.

Are un conținut redus de carbohidrați. În schimb, este bogat în proteine și grăsimi.

Spanac cremos cu branza - dieta keto, diabet, slabit

Imagine cu titlu sugestiv: Spanac cremos cu smântână și branza – dieta keto, diabet, slabit: Vecteezy 

Poate fi servit ca garnitură sau ca fel principal. Este hrănitor și sățios, potrivit pentru întreaga familie.

Spre deosebire de alte rețete de spanac cremos, aceasta nu are făină pe lista de ingrediente. Nici nu este nevoie să o înlocuiți cu alt tip de făină, deoarece crema se va îngroșa singură.

Rețeta este cât se poate de simplă și rapidă. Durează câteva minute să o finalizați. Puteți utiliza spanac proaspăt sau congelat. Cel proaspăt are o aromă mai bogată și mâncarea iese mai gustoasă.

Spanac cremos cu cu smântână și brânză – rețetă

Nr. de porții: 8
Durată totală de preparare: 10 minute

Ingrediente

  • 550 g de spanac cu frunze mici (baby spanac)
  • 120 g de smântână
  • 60 g de lapte
  • 100 g de cremă de brânză
  • 45 g de parmezan ras (cașcaval sau alt tip de brânză tare)
  • 2 linguri de unt
  • ½ ceapă medie
  • 2 căței de usturoi
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de piper

Mod de preparare

Umpleți o cratiță cu apă pe jumătate și puneți-o pe foc. Când începe să fiarbă, adăugați spanacul spălat înainte. Opăriți-l scurt, timp de 30 de secunde.

Scoateți-l cu o paletă și puneți-l într-un bol cu apă rece. După ce s-a răcit va trebui să îl stoarceți bine de apă. Dacă folosiți spanac congelat, același sfat este valabil: stoarceți excesul de apă.

Puneți o tigaie pe aragaz, la foc mediu. Când s-a încins, adăugați untul. Căliți ceapa și usturoiul în unt câteva minute. Adăugați smântâna, laptele și crema de brânză.

Amestecați bine și lăsați acest sos să fiarbă până când crema de brânză s-a topit complet. Asezonați cu sare și piper.

Adăugați apoi spanacul și parmezanul ras. Amestecați bine și apoi stingeți focul. Mâncarea de spanac cremos cu smântână și brânză este gata! O puteți servi imediat.

Spanac cu smantana si branza

Spanac cu smantana si branza: Vecteezy

Ce rămâne se păstrează într-o caserolă, în frigider. Rezistă circa 5 zile. Se reîncălzește la microunde timp de 30 de secunde, sau în cuptor.

Mâncarea poate fi păstrată de asemenea în congelator, până la 2 luni. Trebuie să îl lăsați să se dezghețe complet înainte de a-l reîncălzi.

Informații nutriționale

O porție din acest spanac cremos cu smântână și brânză are în jur de:

  • 154 kilocalorii
  • 6 g de carbohidrați
  • 6 g de proteine
  • 13 g de grăsimi
  • 3 g de fibre
  • 7092 UI de vitamina A
  • 188 mg de calciu
  • 21 mg de vitamina C

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu spanac pe care le puteți încerca:

Ciorbă de spanac și ou ca în Ardeal
Lipii keto cu spanac – fără făină (1 g de carbohidrați)
Tartă la tigaie din ouă, spanac și legume – diabet, keto, cură de slăbire
Plăcintă cu spanac și brânză – cu aluat simplu făcut în casă

Sursă rețetă: The Big Man’s World, Keto creamed spinach: https://thebigmansworld.com/keto-creamed-spinach/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.